Kouřením ztrácíte léta života

O škodlivosti kouření se v médiích mluví čím dál více. Přestože je tato činnost tak oblíbená a na první pohled se může jevit neškodná, zaděláváte si na pořádné zdravotní problémy…
Fotografie hořící cigarety

Proč vlastně kouříme?

Většina kuřáků svou první cigaretu okusí v období dospívání. Dítě tak má pocit, že je dospělejší a z neškodné první cigarety se postupem času může stát celá krabička. Lidé, kteří si na kouření přivyknou během dospívání, se pak tohoto zlozvyku zbavují mnohem hůře. S kouřením souvisí mnoho zdravotních problémů, které se dříve či později projeví.

Plíce kuřáka

Vidět kuřákovy plíce je i pro otrlou povahu oříšek. Na plicích kuřáka dochází k nenapravitelným změnám, které nejenže podstatně snižují jejich kapacitu, ale také se nashromažďují látky, jejichž škodlivost se posléze může projevit jako rakovinné onemocnění.

Odvykací kúra

Dlouholetý a silný kuřák si jen těžko odvykne úplně. Většinou se mu podaří kouření omezit, ale postupem času se dostane na stejné množství cigaret, které kouřil před odvykáním. Odvykání kouření je dobré svěřit do rukou odborníka a nepokoušet se odvykat sami. S odborníkem máte mnohem větší šanci na úspěch.

Elektronická cigareta 

V posledních měsících se stává trendem tzv. elektronická cigareta. I u silných kuřáků si získává velkou oblibu. Kouření s elektronickou cigaretou je v podstatě „zdravé“. Místo dehtu a oxidu uhelnatého vdechujete pouze páru a nikotin, který není nijak zdravotně škodlivý, jedná se pouze o návykovou látku. Elektronická cigareta je dobrou variantou, jak kouřit a neničit si zdraví.

Další zajímavá témata z rubriky Svět muže

Jízdní řády a jejich historie

Slezská Harta - ráj rybářů

Téma pro pány: hnědoočka versus modroočka

Není pivo, jako pivo

Whisky a její historie

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

5 nejoblíbenějších hitech hraček současnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies