Košile, polokošile nebo tričko?

Dříve se tradovalo, že pouze bílá košile je to pravé na společenské akce, schůzky a další příležitosti, které vyžadovaly, aby se člověk vyparádil. Ale proč se na všechno dívat (černo)bíle, a zvláště u tak inspirující části oděvu jako je košile?

Muž stojící v uličce oblečen do pánské košile s kravatou a je opřen o zeď

Košile a polokošile - klasika, která se hodí všude

Pokud si na sebe vezmete košili, ve většině případů si ostudu neuděláte. Tedy jestliže budete mít z čeho vybírat a neomezíte se na už zmíněnou bílou, která je sice konzervativní a neurážející, ale v některých případech může působit nemastně neslaně.

Volit můžete z několika odstínů, které jsou příjemné na oči (a materiálem na tělo) nebo si zvolte rovnou košili či polokošili se vzorem, který na první pohled zaujme.

Košile, polokošile a trička - co je bližší?

Z vlastní zkušenosti nemůžete popřít, že pokud se chcete cítit opravdu lehce a uvolněně, nejlepší variantou je tričko s krátkým rukávem. Ale momentální výběr košil a především polokošil tradiční sportovní oblečení snadno zastíní. Rozhodně je košile s krátkým rukávem variabilnější a elegantnější.

Co je polokošile?

Největším rozdílem oproti klasické košili je zapínání pouze v její vrchní části, které je střižena ve tvaru písmene V. Zapínání může být na knoflíky, ale třeb i na zip, přičemž límeček zůstává a možné jsou jak krátké, tak i dlouhé rukávy. Polokošile patří nezaměnitelně k tenisu a především u nich platí, že barevné spektrum je neomezené.

Košile - přiznat barvu

Zmíněná bílá barva košil se vázala především s obleky a kravatami. Ale tomuto trendu odzvonilo. Nejdříve přišly na řadu odstíny modré a poté se s barvami roztrhl pytel. Ovšem na tom, že to všechno musí ladit k sobě, se nic nezměnilo.

Je možné nosit i bílou košili s jednoduchým vzorem či spíše tlumené pastelové barvy. Kromě barvy a vzoru u košile záleží i na jejím střihu a tvaru manžet a límečků a provedení knoflíčků.

Při výběru košile rovněž zvažte, zda je vhodnější krátký nebo dlouhý rukáv.

Pro oficiální příležitosti je totiž košile s krátkým rukávem nevhodná.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nudíte se v posteli? Zkuste Tantru!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies