Košile - nikdo by ji ve svém šatníku neměl postrádat!

Košile jsou vyráběny v mnoha různých stylech, barvách, různého střihu, také se liší tvarem límečku či rukávů a vyrábějí je z několika materiálů. V šatníku byste košili neměli postrádat. Díky ní budete budit dokonalý dojem elegantního a sebevědomého muže.

Fotografie proužkované modrobílé košile

 

3 Základní druhy střihu

 

Obecně se košile dělí pouze na 2 typy - formální (Formal), jenž se nosí do práce či do společnosti, a neformální (Casual), které se nosí ve volném čase. Můžete je mít klasického střihu (Classic), pro větší pohodlí jsou volnější střihy (Comfort) nebo si můžete koupit košili, které přiléhají na tělo (Slim).

 

Druhy materiálů

 

Košile ze 100 % bavlny dobře sají pot a snadněji se udržují. Také je jemná na dotek a perfektně prodyšná. Pokud chcete, aby vám košile držela pevný tvar, ale aby byla zároveň pružná a příjemná, tak si zvolte košile z denimu (džínovina). Existují košile, jenž se vyrábějí způsobem “Fil-á-Fil”, kdy používají dvě různě barevné vlákna. Pevným a odolným materiálem je kepr, ale nebojte se, neztrácí na jemnosti. Na léto je vhodné nosit lehké lněné košile. Pokud se vám líbí luxusní a lesklé materiály, určitě nepohrdnete košilí ze saténu. Vybírejte i z mnoha dalších materiálů - Piké, Popelín, Oxford a jiné. Vyzkoušejte více materiálů, ať poznáte, který vám bude nejlépe vyhovovat. Nesmí vás nijak stahovat a neměl by dráždit vaši pokožku. Počítejte ale s tím, že čím kvalitnější košili budete chtít, pak si budete muset o to více připlatit. 

 

Jak je správně nosit? Kterým chybám se vyvarovat?

 

I když se košile s krátkým rukávem běžně nosí, do obleku s kravatou se krátký rukáv nedoporučuje. Někteří si možná postěžují, že v dlouhém rukávu jim bude příliš horko, ale na délce rukávů tady nezáleží. Musíte při výběru košile dbát na zvolení kvalitního materiálu. Pokud si zvolíte nesprávnou látku, budete se potit i s krátkým rukávem. Pokud nechcete působit zanedbaně, nenoste košile pouze v jedné barvě. Kombinujte barvy a vzory a nebojte se upoutat pozornost.

 

Košile by se také měla denně měnit. I když si řeknete, že se až tolik nepotíte nebo argumentujete tím, že nosíte pod košilí tričko, potem prostě vylučujete odpadní látky, které sice nemusíte hned cítit, ale i tak si ji denně měňte za novou. A dejte si pozor na správné uvázání kravaty. Neměla by být ani dlouhá ani příliš krátká. Konec kravaty by se měl dotýkat vašeho pásku u kalhot. Aby vám košile padla na míru, měly by rukávy sednout délce vašich rukou a límeček by neměl být příliš těsný.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Christina Aguilera ft. Cher aneb Hříšný tanec 3
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies