Kia Cadenza - nový přírustek do početné rodiny

Představujeme Vám nový přírustek do početné rodiny korejské automobilky Kia. Novinka byla pojmenována Cadenza, což v překladu z italštiny znamená fanfáru koncertní árie. Pojďte společně námi tohoto krasavce prozkoumat.

Kia Cadenza a jeho boční pohled

Představuje se Vám Kia Cadenza..

Kia Cadenza je založena na konceptu VG (stejně jako BMW 5, AUDI A6 a další). Na první pohled u této novinky zaujme dynamická přední část, které dominuje stylová maska chladiče a výrazné světlomety ve tvaru kapky. Zpětná zrcátka obsahují integrované blinkly. Při pohledu z boku dominuje u vozu prolis na karoserii a litá (sice poněkud malá) kola. Zadní části dominují opět výrazné světlomety a 2 koncovky výfuku. Za zmínku stojí také nová podvozková platforma, která bude v budoucnosti využívána i u ostatních modelů značky Kia. Cadenza měří na délku 4 945 mm, na šířku 1 850 mm a na výšku 1 475 mm. Rozvor náprav činní 2 845 mm.

Co ukrývá pod kapotou?

Vybrat si můžeme z trojice příčně uložených zážehových motorů - například přímovstřikový zážehový čtyřválec s objemem 2,4 l a výkonem 201 koní (147 kW) a nebo vidlicový šestiválec 3,5 l s proměnným časováním všech ventilů CVVT, nejvyšším výkonem 295 koní (216 kW) při 6 600 ot./min. a točivým momentem až 338 Nm při 5 000 ot./min. U všech modelů nalezneme pohon na přední kola a novou šestistupňovou, automatickou převodovku.

Nejvýkonnější verze zrychlí z 0 na 100 km/h za 7,2 sekundy, nejvyšší rychlost dosahuje hodnoty 230 km/hod. Průměrná spotřeba by se měla pohybovat okolo 9,36 litrů/100 kilometrů.

V základní výbavě vozu by neměla chybět ani dvouzónová automatická klimatizace, bezklíčkový přístup, startování motoru pomocí startovacího tlačítka nebo couvací bezpečnostní kamera.

Od kdy se můžeme na Kiu Cadenzu těšit?

Tento krasavec se Vám představí 12. prosince na autosalónu v Dubaji. Je jisté, že se tento model bude prodávat ve Střední a Jižní Americe, Asii a Středním východě. Zda-li se bude prodávat i v Evropě, se prozatím spekuluje. Možné někdy okolo poloviny roku 2010.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Gadgety do třetice všeho originálního
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies