Když má penis bebí

I když ho opatrujete jak oko v hlavě, může se stát, že ho neuhlídáte. A on, lumpík jeden, vám onemocní. Jaká onemocnění ohrožují váš penis?

Fotografie zachycující egyptské malby

Priapismus – erekce, která přetrvává

Tuhle nemoc vám nezpůsobí šikovná slečna nebo prohlížení hanbatých časáků, ale třeba některé léky nebo nemoci. Když erekce neochabne ani po čtyřech hodinách, na nic nečekejte a mažte k doktorovi.

Malé uhry

Máme je spojené s pubertou a mastnou pletí, ale u penisu je všechno jinak. Tady můžou být příznakem sexuálně přenosné choroby (v tom lepším případě) nebo rakoviny penisu (v horším případě). Rakovina penisu se v pokročilejším stadiu vyznačuje ještě krvácením, bolestivým výtokem, bolestivým močením a zvětšením lymfatických uzlin v tříslech. Jestli na penisu zaznamenáte nemizející nebo zvětšující se bolák (nádorové ložisko může mít vzhled uzlíku, vřídku nebo zarudlého místa), je nejvyšší čas začít jednat!

Puchýře

Pravděpodobně opar. Můžou ozdobit jak vašeho macka, tak i jeho okolí. Použili jsme sice plurál, ale puchýř klidně může být jej jeden. U oparu zaregistrujete i svědění nebo bolest, a když jste klikař, tak obojí. Přenáší se sexem (i orálním) nebo rukama (zřídka, ale přece).

Zakřivení penisu (Peyronova choroba)

Zakřivení penisueurologia.plVšimnete si ho během erekce a taky ho pocítíte – jedná se totiž o bolestivou záležitost. Příčinou může být zjizvení tkáně v penisu, která se dostatečně nenapne. Většinou zmizí samo od sebe, ale ve výjimečných případech penis bude muset pod kudlu.

Bolestivost a zánět žaludu (balanitida)

Na vině je buď infekce nebo podráždění způsobené oblečením, zbytky pracího prášku, kondomem nebo spermicidy. Někdy je dost problém zjistit příčinu. Častěji postihuje penisy cukrovkářů.

Zúžení předkožky (fimóza)

Fimózaforeskin.orgPamatuje, jak vám pediatr přetahoval kůžičku přes penis Tím se vás snažil ochránit před fimózou. Někdy se totiž může stát, že předkožka je tak zúžená, že ji přes žalud prostě nenarvete. A teď si představte tu erekci… Nic moc, co Kromě toho, že to může být vrozená záležitost, má ji na svědomí třeba taky cukrovka.

Mykóza penisu

Mykózy raději útočí na vaginy. Ale občas nepohrdnou ani penisem. Na vaši chloubu teď není nejhezčí pohled: je oteklý a zarudlý nebo posetý červenými skvrnkami. Svědí, pálí a v oblasti žaludu a předkožky si všimnete bělavé hmoty. Za mykózou stojí kvasinky, které se holt přemnožily. Vy jste k nim přišel třeba sexem, použitím infikovaného ručníku, stresem, přežíráním se sladkého nebo nošením neprodyšného prádla (není nad bavlněné trencle). Při vší té smůle jedna dobrá zpráva – mykóza se dá poměrně lehce léčit fungicidními přípravky (ale abychom tu euforii trochu zchladili – ráda se vrací…)

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Lana Del Rey - kdo to, sakra, je?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies