Kde se holit a kde raději ne…

Otázka holení je často diskutované téma. Spousta lidí, a to hlavně starší generace, má vůči holení stále spoustu předsudků. Na holení však není vůbec nic špatného... A navíc to vypadá dobře.

Zajímavosti ze světa holení, aneb předsudky stranou

Je jasné, že holení se dnes už nepovažuje za něco, za co by se člověk měl stydět. Stále se sice najdou lidé, kteří si myslí, že holení, zvláště třeba holení v intimních partiích, je znakem homosexuality.

 

Tohle však tvrdí pouze ti, kteří holení nikdy nepocítili na vlastní kůži a jsou z takzvané "staré školy". Ještě zhruba před třiceti lety se holil málokdo, u mužů byla zarostlá hruď znakem toho, že se chlapec vyvinul v dospělého muže.

 

Dnes se holí většina mladých lidí - ať už je to z důvodů hygienických, nebo estetických, určitě je to ku prospěchu. Podíváme-li se nazpět o pár tisíc let, zjistíme, že se holili už staří Egypťané. Jakýkoli chloupek na jejich kůži musel ihned dolů.

Muž – nikdo nechce zarostlé opičáky

U mužů je holení v oblasti obličeje skoro samozřejmostí, hlavně když je muž ve vyšším postavení. Není sice výjimkou, že úspěšnou firmu vede zarostlý chlapík, ale většina mužů o svůj porost na tváři alespoň trochu pečuje.

 

Dalším místem, kde by se měl muž holit, je rozhodně podpaží. Není nic nepříjemnějšího, než když s někým jednáte, nebo se třeba jen bavíte s kamarádem a ten dotyčný je cítit potem. Pot se v podpaží zachycuje právě na ochlupení a pokud je venku horko, mnohdy vám nepomůže ani ta nejsilnější voňavka.

 

Poslední místo, kde se holí stále více mužů, jsou intimní partie. Zde je pokožka nejcitlivější a proto zde také při holení musíme dávat největší pozor. Co se týče holení nohou, nebo rukou jsou muži bez starostí. Pokud nedělají vrcholově cyklistiku, nebo plavání, tyto partie nechávají ležet ladem.

Ženy se holí daleko častěji než muži

Ženy mají oproti mužům k holení o pár míst méně. Nemusejí se holit ani na tvářích, ani na hrudi. O to častěji a pečlivěji si holí ty další místa, která jim zarůstají. Holení podpaží má stejný důvod jako u mužů. Většina žen si holí také nohy, zde to není kvůli sportu, ale kvůli tomu, že to prostě vypadá velice dobře a sexy.

 

O své intimní partie se ženy také starají lépe než muži. Existují dokonce specializované salóny, kde vám z ochlupení na vašich intimních partiích vytvoří jakýkoli ornament, nebo třeba jméno vašeho partnera.

Další zajímavé články z rubriky svět muže

Muži versus přechod - co nás čeká a nemine?

Piercing jako sexuální pomůcka

Velikost penisu – jste nad nebo pod průměrem?

Sexuální život Čechů

Prožijte to nejlepší valentýnské rande

Homosexuální adopce – jste pro nebo proti?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Machete - nová mexická bomba!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies