Karma

Skupina Karma pochází z chorvatské Istrie, ale její taneční hudba je inspirována spíše italskou scénou. DJ Neno, Pipi a Tara, to je úspěšné disco-popové trio, které v průběhu tří let dobylo Evropu.
Fotografie členů hudební kapely Karma

Tak jde čas... s Karmou

Chorvatská skupina Karma vznikla v roce 1999. Založili ji DJ Neno (Nenad Cirjak) a klávesista Josip Miani zvaný Pipi. Po dlouhém hledání k sobě přibrali zpěvačku Majdu Suselj neboli Taru. Už jejich první hit „Reci mi ne” se hrál snad na všech diskotékách. První album Sedam Dana proslavilo skupinu i za chorvatskými hranicemi. V roce 2002 Karma vydala své druhé album Zavrti život, a to hned v několika verzích (speciální edice s dlouhými verzemi některých skladeb byla udělaná hlavně pro DJ). O rok později vydali album Remixes a v dalším roce Malo Pomalo. V roce 2006 přišlo na řadu album Avantura. Zatím posledním počinem je album Seven Days s největšími hity Karmy nazpívanými v angličtině.

Úspěchy Karmy

Disco-popové trio Karma má na svém kontě tři platinové desky (Zavrti Život, Sedam Dana a Malo Pomalo), cenu za nejlepší aranžmá na festivalu Split 2001 a mnoho dalších ocenění.

Hudební skupina Karma v České republice

Obrovský úspěch Karma zaznamenala i v České republice. Za album Zavrti Život u nás Karma získala platinovou desku už po 3 měsících prodeje. Na oplátku pro české fanoušky přidala na album Malo Pomalo remix písní Sladké mámení a Decibely lásky. Píseň Sladké mámení si s Tarou zazpívala dokonce i Helena Vondráčková při natáčení televizního pořadu Dlouhá noc.

Karma naživo

V roce 2004 Karma v Praze uspořádala velkou Mega Show. Pokud jste jí prošvihli, můžete si to částečně vynahradit díky Karma DVD, kde najdete nejlepší videoklipy a dokumenty o této chorvatské skupině.

Další úspěšné kapely:

Tokio Hotel
Tatu
Pussycat Dolls
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Madona Madridu – Penelope Cruz
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies