Karate posiluje tělo i duši

Tradiční karate je umění sebeobrany využívající souhry celého lidského těla. Jejím cvičením posílíte nejen své fyzické, ale i psychické a mentální schopnosti. Tradiční karate je cestou vnitřního sebepoznávání.

Snímek zachycující muže při provádění Karate v poušti

Technika tradičního karate

Používají se hlavně kryty, údery pěstí, seky a kopy v kombinaci s dalšími pohyby. Techniku karate lze neustále zdokonalovat. Pro všechny, kteří se rozhodnou věnovat tomuto druhu bojového umění je nezbytné, aby dříve než začnou se cvičením pochopili podstatu tradičního karate.

Historie tradičního karate

Tradiční karate je staré bojové umění bez použití zbraní. Sloužilo v Japonsku jako účinná sebeobrana v dobách, kdy lidé bojovali o svůj život každý den.

Příznivé účinky tradičního karate

Tradiční karate posiluje sebedůvěru, vyrovnanost a radost ze života. Cílem není za každou cenu překonávat druhé, pěstovat agresivitu nebo hýčkat své ego. Tradiční karate učí zdvořilosti nejen k sobě samému, ale i k ostatním. Je založeno na používání těla jako celku, na strategii a správném načasování.

 

Pro koho je tradiční karate určeno

Cvičení tradičního karate nevyžaduje žádné extrémní fyzické nároky. Podmínkou není ani příslušnost k nějaké filosofické či náboženské skupině. Cvičit může každý a je jen na vás, kolik času a úsilí do karate vložíte. Nerozhoduje ani věk, pohlaví či fyzické schopnosti. Tradiční karate je určeno všem, kteří cítí potřebu fyzického pohybu, relaxace, či potřebu sebeobrany.

 

 

Soutěže v tradičním karate

Závody v tradičním karate jsou rozděleny do jednotlivých disciplín. Závodníci se rozdělují podle pohlaví a věku. Avšak nejen při tréninku, ale i při závodech je vítězství až druhořadým cílem. Na prvním místě stojí sledování techniky karate soupeře, nabírání nových zkušeností a porovnání našeho zlepšení v tréninku. V ČR se pravidelně pořádají Národní poháry. Vítězové pak postupují do mezinárodních soutěží.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Fenomén Nightwork
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies