Kam na podzim? Na muzikál!

Letošní rok je obzvláště bohatý na muzikály – kromě stálic divadelních prken jako je Johanka z Arku nebo Dracula se na scéně objevily i zcela nové počiny. Které z nich stojí za to? Vybrali jsme ty nejlepší.

Zpěvačka Lucie Bílá jako představitelka hlavní ženské role v muzikálu Carmen

Muzikál Mona Lisa – nejen pro milovníky umění

Kdo je vlastně tajemná žena ze slavného obrazu Leoparda Da Vinciho? Romantický příběh Mony Lisy, jenž byla nucena provdat se za muže vybraného její vlastní matkou, můžete shlédnout v pražském divadle Broadway, kde se Mona Lisa hraje již od března roku 2009.

V hlavní roli se střídají Monika Absolonová, Dasha a Iveta Pomeje Bartošová. V muzikálu ale svými výkony překvapuje i zpěvačka Marta Jandová, která je v současnosti členkou poroty soutěže Československá SuperStar.

Muzikál Carmen – show plná emocí

Muzikál, inspirovaný příběhem Carmen, se v Praze hraje již rok. Kromě vynikající hudby a textů si budete v divadle Karlín užívat také jedinečné choreografie, která spolu s ostatními prvky vytváří jedinečnou show. Příslibem nezapomenutelného zážitku je také samotná hlavní představitelka role Carmen – Lucie Bílá. Klobouk dolů ale i před zpěvačkou Dashou, která v muzikálu obsadila hned dvě role – pokud nealternuje samotnou naši slavici, hraje Katarinu. Na tvorbě muzikálu se podíleli tři významní američtí autoři.

Němcová - česká spisovatelka, jak ji neznáte

Kromě role Carmen se v současnosti naše nejoblíbenější zpěvačka Lucie Bílá ujímá také role Boženy Němcové v muzikálu nazvaném Němcová!, napsaném jejím dnes už bývalým manželem Václavem Noidem. Chcete českou spisovatelku poznat i jinak než z hodin českého jazyka? Pak si určitě na muzikál zajděte do divadla Ta Fantastika. Budete překvapeni, jak pohnutý a dramatický život prožila.

Děti ráje – muzikál s písněmi Michala Davida

Nestárnoucí písničky Michala Davida inspirovaly k napsání muzikálu. Milostný příběh začíná v 80. letech, kdy si parta maturantů dobírá kluka Michala, který píše básničky a skládá vlastní písně a končí o dvacet let později, kdy Michal potkává svou první lásku Evu a dochází ke sblížení Eviny dcery a Michalova syna. Příběh je plný lásky, vtipu a romantiky, ale i zápletek, intrik a notoricky známých písní, u kterých budete mít nutkání si prozpěvovat.

Roli Evy přijala Iveta Bartošová, alternuje jí Míša Nosková. Na prknech divadla Goja Music Hall dále můžete vidět Sagvana Tofiho, Lukáše Vaculíka, Braňo Poláka, Martina Zounara, Bořka Slezáčka, Michala Foreta a mnoho dalších. Premiéra muzikálu nese datum 14. listopadu 2009.

Příběh ulice – první hip-hoppový muzikál u nás

Vůbec první hip-hopový muzikál k nám dorazil ze Slovenska, kde láme rekordy v návštěvnosti. V muzikálu účinkuje i vítěz letošního slovenského kola Eurovision song Kamil Mikulčík a vítězové soutěže Slovensko má talent - taneční skupina Old School Brother.

Muzikál je příběhem sirotka Nika, který opouští dětský domov a vrací se zpátky do místa svého bydliště. Získává tu nové přátele i lásku, ale poznává také obrácenou stranu mince místního sídliště – drogy, násilí, chudobu. V zájmu ochránit alespoň děti se dostává do konfliktu s mafiány. Zároveň jej ale osloví producent, který si povšimne Nikova pěveckého talentu. Vybojuje si Niko všechny své sny? Zjistíte v divadle Hybernia.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Ty nejlepší gadgety pro správné chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies