Kam na nejlepší flashové hry?

Vývojáři her se poslední dobou předhánějí s čím dál tím úžasnější grafikou, a to je většinou fajn. Ale kvůli tomu si současnou hru pomalu ani nespustíte, pokud nemáte tu nejnadupanější mašinu. Jestli se vám tedy naopak hodí něco jednoduchého, nějaká návyková blbina, zkuste něco ve flashi. Jenom si najdete stránky, párkrát kliknete a už to jede. Abyste ale neztráceli čas probíráním se spoustou špatných flashovek, poradíme vám, kde najdete největší množství těch nejvymakanějších.

Červené logo s nápisem "Kongregate"

Shromážděte se na nových pláních

Zdroj: thethirdbrand.comNaštěstí existují internetové domény, kde už někdo udělal první výběr za nás. I tak je tam ovšem k nalezení víc her, než kolik může pouhý smrtelník zvládnout. Pořád se taky dělají nějaké nové, takže nedoufejte, že byste to zvládli všechno a přežili to. Dvě zdaleka nejlepší takové stránky jsou newgrounds.com a kongregate.com. Na newgrounds.com se nachází asi vůbec nejvíc kvalitních her, které běhají nejplynuleji, ale kongregate má proti tomu jednu podstatnou výhodu. Ve skoro všech flashovkách funguje neuvěřitelně návykový systém takzvaných "achievementů". To je něco jako skautskéZdroj: hippestphone.com odznáčky nebo bobříci, akorát to není trapný. Na serveru kongregate ale většina těchhle her má ještě další speciální achievementy, za keré podle jejich obtížnosti dostáváte body, díky nimž se zvedá váš level hráčství na té stránce. Tím pádem už samotné členství na kongregate je hra, která vás naprosto geniálně motivuje k hraní co možná největšího množství všech možných žánrů flashovek. Na jedné hře totiž můžete získat jenom omezené množství bodů. Na kongregate je taky dost spolehlivý ukazatel nejpopulárnějších her, a to i v rámci dělení na jednotlivé žánry. Pokud tedy má smysl někde začít, je to právě na kongregate.

 

Věžky, věžky a zase věžky

Zdroj: sand-storm.netZe všech možných druhů flashových her je celkem jednoduché vybrat ten celkově nejúspěšnější, protože ten co mám na mysli je pravděpodobně nejpopulárnější, nejvíc takových her se naprogramovalo a taky je výborně přizpůsobený omezením flashových her. V angličtině se to nazývá "tower defense", neboli věžková obrana. Takové hry nemívají v podstatě žádný příběh, ale o to v nich ani nejde. Zábava se ukrývá v hodně rozmanitých strategických možnostech zkombinovaných s logickou hříčkou. Předem je daná trasa s okolím, kterou se snaží proniknout nepřátelská armáda. Vaším cílem je za každou cenu ji zastavit, a to za použití výše zmiňovaných věžek. Ty můžou být vybavené rozmanitým arzenálem zbraní, od kulometů, plamenometů, raketometů a blesků až po připínáčky, bubliny nebo banány. Každá zbraň mívá jinou kadenci, kalibr, dostřel nebo zamřování. Mezi vašimi nepřáteli se pak najdou bojové stroje, fantasy hrdinové a příšery, naštvaní tučňáci, nafukovací balóny... Vyberte si, co nenávidíte nejvíc, a pak to rozstřílejte tím, co vás nejvíc baví. Hry jako Penguins Attack, Bloonz, Cursed Treasure, Gemcraft nebo Protector vás určitě nezklamou. A pokud nejste obranný typ, existují i hry, které tenhle herní koncept staví na hlavu. Jako třeba Villainous, kde jste zlozřilým začínajícím černokněžníkem, jehož cílem je prorazit věžkové obrany v celém království za pomoci všelijakých skřetů, golemů a jiných potvor. Ať tak či tak, věřte tomu, že u toho vytuhnete přinejmenším na několik dní.

 

I fofrpříběh může zaujmout

Zdroj: brighthub.comNěkteré flashovky ale příběh mají, a mezi těmahle kouskama se pravidelné vyskytují ty úplně nejlepší. Nestává se to tak často, ale když se flashovka s minipříběhem fakt povede, faktor návykovosti exponenciálně vzroste. V Pandemic se například stanete virem, bakterií nebo parazitem, a postupně mutujete s cílem vyhladit co možná největší část lidstva. Než vám teda zatnou tipec vyvinutím vakcíny. Ve hře Insectonator: World Dominator zase šíříte zombifikující virus s mnohem humanitárnějším cílem - zařídit celému lidstvu nekončící život. Za pomocí zombie hrdinů jako zombie Michael Jackson (nyní reálné), zombie Rambo nebo zombie Ronald McDonald. Když už jsme u zombíků, ve hře Sonny budete kladným zombie hrdinou sami ve velmi povedené rpg bojovce. Ale i jako člověk si můžete zahrát zombie hru, ve výborné strategii Rebuild dostanete na starost několik přeživších lidiček v malém městečku, které hodláte znovu získat pro lidstvo. Všechno to ale není o zombících, i když ti jsou teď módním trendem. Pokud vás baví třeba želvy, v Toss the Turtle máte k dispozici jednu želvu a jeden kanón. Co se s tím dá dělat, nechám na vaší představivosti, ale dám vám jednu nápovědu - cílem je dostat želvu pokud možno až do vesmíru. Připadáte-li si jako bondovský superpadouch, budete zbožňovat hru Mastermind. O co že vám půjde No ovládnout svět, přece. Případně ho zničit, to už záleží na míře vaší ambicióznosti. Najímáte si k tomu barvité poskoky a bezejmenné pěšáky k obětování a můžete si dokonce vypimpit svoji tajnou základnu. Fandy do upgradeování asi hodně nadchne Upgrade Complete, což je střílečka s lodí ve stylu Galaxianu. No a vyloženě božský je Doodle God, kde začínáte na začátku vesmíru a pak ho celý vytvoříte alchymistickým mixováním základních prvků ve složitější. Nebojte, fyziky se to nijak zvlášť netýká, když mezi vytvořené elementy spadají i věci jako absint nebo cenzura. A tak dál a tak dál. Nebudu vám prozrazovat všechno - jestli se prokoušete přes tyhle, určitě přitom najdete milión dalších, které vás budou bavit ještě víc. Jenom si dejte bacha, abyste přitom nepříišli o práci, studium a holku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

SOUTĚŽ o parfém Calvin Klein ENCOUNTER
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies