Samuraj.cz

Jste podpantoflák? Podle čeho to poznáte?

Rita Jaroszová

Každý muž má v životě období, ve kterém si naplno užívá všech výhod “single” života. Být svobodný, k nikomu nepatřit, chodit si všude, kam jen chcete, vrátit se kdykoliv domů a starat se jen o sebe a své potřeby. Zní to skvěle, ale věřte nám, že věčným samotářem být nechcete.

 

Jednoho dne vás svoboda stejně omrzí a vy zatoužíte po někom, ke komu se budete rádi vracet a s kým budete sdílet všechny aspekty vašeho života. Dejte si ale pozor, aby se z vás nestal podpantoflák. Pánem domácnosti nemusí být jen jeden z vás. Nenechte svou drahou polovičku, aby řídila váš život. Musíte se navzájem respektovat. Rozhodně byste neměl říkat a dělat věci, které po vás chce vaše partnerka.

 

Podpantoflák - charakteristika

 

Většinu podpantofláků snadno poznáte a to již v raném věku. Tento typ mužů poslouchá ženy na slovo už od svého dětství. Možná si říkáte, že na tom není nic špatného, když chovají takový respekt k ženám - k mamince, učitelkám a k ostatním ženám ve svém okolí. Ale takoví muži nikdy nic nerozbili, zůstali na místě, na kterém jim maminka přikázala stát a čekat. Když je ovládaly ženy od dětství, proč by v tomto způsobu chování nepokračovali v dospělosti se svými manželkami.

 

Jejich častou odpovědí, kterou používají v případě omluvy či přitakání k manželčině proslovu, je věta “Ano, miláčku, máš úplnou pravdu”. Kromě toho podpantofláci působí dost zakřiknutým dojmem, jsou takoví ušlápnutí a moc se k ničemu nevyjadřují. Když je s nimi jejich partnerka, jejich nejistota vzroste a sebevědomí se částečně či úplně vytrácí. Jestliže se náhodou nějak výrazněji projeví, stejně pořád sleduje partnerku, jak se k tomu vyjádří ona.

 

Změňte svůj přístup!

 

Neptejte se jí, co si máte obléct. Oblečte se tak, jak chcete vy sám. Může vám občas poradit, ale pokud vám přikazuje, co si máte obléct a nevyslyší ani váš názor, že to či ono by bylo lepší, musíte si prostě pořádně “dupnout”. Stůjte si za svými názory. Nenechte svou partnerku, aby odpovídala za vás a ještě k tomu v množném čísle. Když se skvěle bavíte s kamarády a ona se z ničeho nic zvedne s tím, že jste už unavení nebo že máte již něco domluveného, aniž by se vás předem zeptala, nedejte se. Nic by vám neměla zakazovat - ani Facebook, ani vaše hraní na počítači ani žádný z vašich koníčků. Proč byste se něčeho měl vzdát, když u ní zůstane vše při starém? Nenechávejte ji pořád vybírat film, restauraci a ani by neměla neustále určovat váš program na večer. Na dovolené byste se také měli shodnout. Naučte ji, co to vlastně znamená kompromis.

 

Hodnocení: 4.0

Počet: 3

Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.