Jsem asexuál - no a co?

Zkusili jste sex, ale moc vás nebere. Tělesnou krásu vnímáte spíš jako umělecký artefakt. Při sledování milostných scén necítíte ani záchvěv vzrušení. Jste divný? To ne, ale asexuální zřejmě ano. Máte se snad proto cítit méněcenný?

Fotografie zachycující spící pár v posteli

Jsem, nebo nejsem?

Kdo že je vlastně asexuál? Zjednodušeně řečeno muž nebo žena, kteří o sex nemají žádný zájem. Nevěnují se mu v žádné podobě, (ale když už si mají vybrat, tak před partnerským sexem dají přednost poctivé masturbaci). Nikdo je nikdy nepřitahoval a především: vůbec jim to nevadí. Sex pro ně zkrátka není důležitý, Takových lidí jsou údajně 1-4 % z celkové populace. Podle některých psychologů se jedná o 4. sexuální orientaci, vedle heterosexuality, homosexuality a bisexuality.

Psycholožka Lori Brottová testovala asexuály klinicky. Měřila u nich pomocí přístrojů vzrušení při sledování erotických záběrů. A došla k zjištění, že na rozdíl od heterosexuálů, homosexuálů a bisexuálů u asexuálů nedošlo k žádnému prokrvení pohlavních orgánů. Kopulující dvojice je pro asexuála asi tak eroticky přitažlivá jako pářící se ovádi.

Jak to mají asexuálové s láskou?

Menší část asexuálů netouží po trvalém partnerském vztahu, žijí singles. Pak jsou tu takoví, a těch je většina, kteří po vztahu touží. Problém je, že musí hledat stejně asexuálního partnera, jinak se v posteli neshodnou. Otázka zní: Kde se dá takový partner objevit? Odpověď: Prakticky jedinou možností je internet. To potvrzuje i asexuální Veronika:

„…výběr je omezený, na serveru se sdružují lidé z Čech i ze Slovenska, když vybíráte podle věku, místa bydliště a dalších věcí, zúží se výběr ještě více.“

Veronika přiznává, že měla vztah i s „normálním“ partnerem. Nefungovalo to. Když o ni má někdo vážný zájem, na rovinu mu proto řekne, jak se věci mají. Přiznává, že se často setkává s reakcemi „…až se zamiluješ, to (rozuměj pohlavní pud) přijde samo“. Nepřijde. Ani když se opravdu zamiluje.

Nemají sex, protože je nikdo nechce

Tak to jste na velkém omylu. Žádné zakomplexované šedé myši v ženském nebo mužském vydání. Bývají atraktivní, na první pohled jim nechybí přitažlivost a sex-appeal. Lukáš Sedláček, psycholog zabývající se asexuální menšinou, se potutelně směje: „Často dochází k paradoxům, že třeba asexuálky bývají ve společnosti středem zájmu mužů, které ale z pochopitelných důvodů odmítají, a čím jsou nedostupnější, tím více stoupá jejich cena na pomyslném seznamovacím trhu.“ Tím je také vyjádřeno, že pro ženskou asexuálku je snadnější svou asexualitu skrývat – naopak se jeví jako zásadová ženská, která není snadno k mání. U chlapa se předpokládá, že on je ten lovec, který přefikne všechno, co mu zkříží cestu. Proto odmítá-li pohlednou ctitelku, která s ním flirtuje, jeví se svému okolí jako podezřelý podivín.

Jak vnímají sex a orgasmus?

Třeba takhle:

„Bych to přirovnal k tomu, že se ti chce strašně čurat a jdeš tedy na záchod. No je to úleva, vlastně svým způsobem příjemná, ale asi těžko bys řekl, že miluješ čurání. To bys byl extra úchyl. Asi do sebe nebudeš lít hektolitry vody, aby sis mohl co nejvíc užívat potom na záchodě.“

„Sex je děsná nuda. Přitom já miluju, extázi, rozkoš. Ale absolutní, ne takhle izolovanou... Když valím na prkně za svahu dolů, tak jím je zasažený celý mý tělo. Prožívám to každou jeho částí, je mně příjemně všude. Mrazí mě v zádech, nohy, ruce, břicho, tvář, oči. Takovej totální orgasmus. Proti tomu je sex jenom jakási upocená parodie na rozkoš.“

„Sex je bolest a nuda. Alespoň pro mě a baví mě víc si fantazírovat, ale sexuální fantazie mi prostě nejdou a nebaví mě. Podstatná je duše. Tělesný pud se dá řešit ručně.“

Asexuálové na netu

David Jay (asexuál, jak jinak) ze San Franciska už měl dost bludů, které kolem asexuality panovaly (…jsou to úchylové… jsou nemocní… až potká tu pravou/pravého, ono je to přejde…) a založil hnutí asexuálů AVEN (The Asexual Visibility and Education Network). Asexuálové v zahraničí se mají čile k světu a svou orientací se rozhodně netají. Nosí různé symboly: černý prsten na prostředníku pravé ruky nebo triko s potiskem aven.org. Na internetu je i seznamka podobně orientovaných lidí. Česká odnož AVEN funguje na adrese asexuality.org/cz/. Nezbývá než popřát: Asexuálové všech zemí, spojte se!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 6 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Porno a média spolu v posteli
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies