Jízdní řády a jejich historie

Autobusem, nebo vlakem snad jel alespoň jednou v životě už každý z nás. Pojďme se tedy blíže podívat na to, proč nám dotyčný dopravní prostředek neujede – na jízdní řády.
autobus,tramvaj

Kombinované jízdní řády vlaků, tramvají a autobusů

Pokud potřebujete jet o kousek dále, než jezdí vaše obvyklé vlakové nebo autobusové dopravní spojení, je třeba dopravu jako takovou přinejmenším kombinovat. Existují zde jízdní řády, které lze kombinovat s jakýmikoliv jízdními řády vlakové a autobusové dopravy a také s jízdními řády městské hromadné dopravy velkých měst, jako jsou Praha, Brno a Ostrava.

Doprava - jízdní řády IDOS

Jízdní řády IDOS jsou nejvyužívanějším a nejpřehlednějším informačním médiem o jízdních řádech na českém internetu vůbec a poskytují nám uživatelům jízdní řády zdarma. Vyhledat zde můžete pouhým kliknutím nejen obyčejné jízdní řády autobusů nebo vlaků, ale také jízdní řády MHD a řády letecké dopravy města Praha.

 

Stačí zde zadat pouze místo odjezdu, cílovou stanici a přibližný čas a vše se vám přehledně objeví na vašem monitoru. A to je rychlejší a pohodlnější, než cestovat na příslušnou stanici a vše si zapisovat, nemyslíte?

Dovolená - jízdní řády a zpoždění

Jízdní řády by se měli snažit společnosti, které dopravu provozují, dodržovat. A to se ve většině případů neděje. Není problém počkat na zastávce o deset minut dýl, než přijede ten správný autobus, ale když máte trasu naplánovanou a jen kvůli tomu, že se vám třeba vlak někde zpozdí, nestihnete další navazující přípoj, dokáže opravdu zkazit třeba i celou dovolenou.

 

Ale né vždy to je jen chyba dopravců. Na cestě se může vyskytnout nečekaná situace. Takže pro vás máme radu na závěr – pečlivě si vybírejte kdy a s kým pojedete a vždy si nechte nějákou rezervu, ať později nemusíte litovat.

Svět muže - další zajímavé články

Není pivo, jako pivo

Whisky a její historie

Dovolená výhodně - all inclusive

Co lidé nejčastěji hledají na internetu?

Za co muži nejvíce utrácejí?

Sázení - boom současnosti

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Gadgety do třetice všeho originálního
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies