Je v tom? Žádné stresy…

A je to tady. Sladké tajemství, radostná novinka, říkejte si tomu, jak chcete, ale v první řadě je to pořádný šok. A od vás se čeká nějaká reakce. Takže si zkusíme nastínit několik scénářů a možných řešení.

Černobílá fotografie muže, který drží v ruce malé dítě

Byla to známost jen na sex

Tak to upřímnou soustrast. Máte ještě šanci, že ani dotyčné se do mateřství moc chtít nebude. Pokud jo, zachovejte se jako chlap – koneckonců u početí jste byli dva (máte-li pochyby, je tu ještě test DNA – ale to si pár měsíců počkáte). Nedejte si vnutit společný život, jestli víte, že by to bylo jen kvůli dítěti. Ale i když nebude partneři, budete otcem. Nenechte se o své dítě obrat. Snažte se s jeho matkou domluvit na takových podmínkách, abyste každý měli svůj samostatný život, ale dítě nebylo ochuzeno o otce. To s sebou nese  ochotu vzít na svá bedra část povinností spojených s otcovstvím – kromě materiální pomoci třeba i váš volný čas, který budete dítěti věnovat.

Chodíte spolu už dlouho, ale poslední dobou to skřípalo

Máte pochybnosti, jestli mimino nebyl z její strany promyšlený tah, jak si vás pojistit? I kdyby to byla pravda, teď už to nezměníte a mimčo k takové situaci přišlo jak slepý k houslím. Abyste měli čisté svědomí, můžete se pokusit vztah s matkou vašeho dítěte urovnat návštěvou v předmanželské poradně. Jestli ani to nepomůže, viz scénář číslo 1.

Chodíte spolu, funguje to, ale dítě vás zaskočilo – oba

Jo, jasně, že jste společně plánovali dítě. Někdy. V budoucnosti. Až si zařídíte byt… Až najdete pořádnou práci… Až vylezete na Kilimandžáro nebo aspoň na Kraličák… Ale teď?!

Připadá vám, že dítě si vybralo tu nejnevhodnější chvíli, kdy se ohlásit? Stavíte dům, jste nezaměstnaní, máte před státnicemi… (vy nebo partnerka nebo oba dva). K tomu bydlíte v kamrlíku u rodičů nebo v podnájmu, konto v minusu, dluhy… První, co vás určitě napadne, bude potrat. Otázka je, jak se tohle řešení podepíše na vašem vztahu. Možná to bude to poslední, co spolu podniknete… Zkuste to vzít z pozitivnější stránky – dítě je ohromná motivace. Pokud vás nenakopne otcovství, tak už nic. Teď se nesnažíte jen za sebe, ale i za mimčo, které se v téhle situaci ocitlo úplně nevinně. A bude mu šumafuk, jestli se vozí v kočárku z bazaru nebo v modelu za desítky tisíc.

Chodíte spolu, funguje to a dítě chcete – oba

Tak to jste ukázkový pár a miminu gratulujeme – vypadá to, že bude mít kompletní rodinku (Cynik by se v této chvíli zeptal – a na jak dlouho???).

Tatínku, na slovíčko…

Jestliže chcete vzít otcovství opravdu seriózně, je třeba vás připravit na pár skutečností:

Ani fotky vyprsené Scarlett Johansson vás nedostanou do takového tranzu jako prdíky nebo první zoubky vašeho potomka.

Včas si udobřete babičky, tety, kamarádky – jestli se budete chtít občas vyvenčit, potřebujete k miminu hlídání.

Věděli jste, že až do dospělosti vás děťátko přijde skoro na dva milióny?

Nevěřte tomu, že rodičovství utužuje manželství. Blbost. Naopak, partneři se nejvíc hádají právě kvůli odlišným názorům na výchovu.

Ale jinak je rodičovství fajn. Ostatně, kdo by za vámi za pár let chodil do domova důchodců???

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Uvažujete o povzbuzováku v podobě viagry?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies