Je libo sexy čokoládku?

Nenabídneme vám cukrovinky, ale tmavé modelky. Sliny vám potečou také, to zaručujeme. Třeba při pohledu na takovou Naomi Campbell nebo Tyru Banks. Ty měly kliku a vyšvihly se mezi špičku. Další jména zpaměti asi jen tak nevylovíte. Všude mraky modelek, ale ty čokoládové abyste hledali lupou. A to je chyba, protože tyhle ebenové kočky mají exotický šmrnc, jsou skvěle rostlé a ozdobí každou titulní stránku nebo přehlídku. Byla by škoda je nepoznat blíže. (Tak blízko, jak byste chtěli vy, to nesvedeme. Takže aspoň pár foteček na zahřátí.)

Fotografie skupinky žen

Severské typy vedou

Černá holka mezi topmodelky jen tak neprorazí, i kdyby vyhrála hned několik soutěží krásy.

Lidi z branže se shodují, že i tady vládne poptávka a nabídka a v kurzu jsou teď holky z východní Evropy, blonďaté a s modrýma očima. Tmavé krasavice nemají moc šancí prorazit ani na největších světových odbytištích modelek, tj. v Číně, Rusku nebo arabských zemích. Tyhle země jsou konzervativní a lační po bílém masíčku. Jestli vás napadne, že černé modelky musí mít logicky největší úspěch a odbyt v Africe, tak ani náhodou. Tam je ideálem krásy převzaté koloniální dědictví - světlá pleť a světlé oči.

Rasismus i v modelingu?

Černé modelky si moc neškrtnou ani na přehlídkách. Třeba na New York Fashion Week 2009 si dali tu práci a spočítali, že z 1 584 modelů černošky a míšenky předvedly jen 94, což dělá 6 %. Takže nic moc kšeft. A i když se občas objeví nějaká ta vlaštovka v podobě titulní stránky nebo i celého čísla Vogue nebo ELLE věnovaného tmavým modelkám, pořád je to málo. Jo, být černá a krásná, ani to ještě nemusí být výhra! Taky vás při pohledu na ty nádherné holky napadá, jestli ti návrháři nejsou slepí?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Rugby – sport pro drsňáky
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies