Jdeme na kafe

I vy si rádi pochutnáváte na kávičce? Možná vám káva lahodí, ale moc informací o kávě nemáte. Takže pokud si chcete prohloubit své kávové znalosti, pokračujte směle ve čtení. 

Fotografie kávových zrnek v dlani

kapsle do kávovaruCo možná o kávě nevíte

To, že popíjení lahodné kávy patří k nejpříjemnějším okamžikům dne ví snad každý z nás, ale pojďme se na kávu podívat z trochu jiné stránky. 

Domovinou kávovníků je Asie, Jižní a Střední Amerika, Afrika, Arabský poloostrov a Indonésie. Kávovníků je několik druhů a dříve než putují do země, pěstují se v bavlněných obalech. Až kávovník dozraje, plantáže se jen hemží bílými květy, které rychle dorostou do kulatých nebo oválných bobulí. Plody mají nejdříve zelenou barvu, ta později přechází do žluté a červené - v této době nastává sklizeň. Z plodů se odstraní obaly a na svět se poprvé podívají kávová zrna. Než se mletá káva, zrnková káva či rozpustná káva dostane do vaše hrnku, urazí ještě hodně dlouhou cestu. 

Není káva jako kávakapsle do kávovaru

Chcete si pochutnat na opravdové kvalitě? Interentový obchod www.kava-caje.cz, vám nabízí kvalitní a chuťově vynikající kávy. Skvostem, který v nabídce najdete je cibetková káva. Tato specialitka nejdříve musí projít zažívacím traktem cibetky. Až projde, teprve se sbírá a zpracovává. 

Široká nabídka

Nemusíte se omezovat pouze na zrnkovou kávu, vyzkoušejte například kávové kapsle. Výběr je velice široký a kávy výborné, má to ovšem jeden háček, musíte si pořídit kávovar. 

V eshopu najdete několik velice známých značek kávy. Určitě vám něco říká káva Illy. Tuto kávu stejně jako Lavazza Espresso si už nemusíte dávat jen po kavárnách, ale můžete si s nimi udělat příjemnou odpolední chvilku u vás doma.  Bohatou chuť a nezapomenutelné aroma vykouzlí káva Lucaffe. V případě, že dáváte přednost jemné kávě,bude pro vás jako stvořená. 

Něco ostřejšího

Že vám káva nic moc neříká? Co tedy něco ostřejšího? Možná vám zachutná Tatratea, tedy Tatranský čaj. Ten vás jistě zahřeje. Už kdysi dávno si švarní mládenci v horách tento hřejivý nápoj dopřávali a drží se dodnes. 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Porno a média spolu v posteli
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies