Jaké to je být vojákem z povolání?

Přemýšleli jste někdy o tom, jaké by to bylo, kdybyste se stali vojákem z povolání? Víte vůbec, jestli by vás vzali? A co je u takového povolání tím nejdůležitějším?

Vojenský výcvik

 

  • Jestli se chcete stát vojákem, neměly by vám chybět tyto povahové vlastnosti

 

Univerzální voják, který má všechny potřebné vlastnosti, jednoduše neexistuje. Navíc by to nebylo nic snadného, vzhledem k tomu, že v armádě najdete spoustu specializací. Na každou z nich je potřeba jiný typ člověka, který vyhovuje pro konkrétní obor svými povahovými rysy.

 

Musí k tomu mít určité predispozice. Je totiž velký rozdíl mezi průzkumníkem a správcem muničního skladu. Avšak nezáleží jen na povaze člověka. To k tomu, abyste se stali dobrými vojáky, skutečně nestačí. Jestli doopravdy zvažujete možnost, že se přidáte k armádě, musíte být vysoce flexibilní a bude se od vás očekávat i vysoká míra odolnosti.

 

Dobrý voják musí být nezlomný, nesmí se vzdát a musí vytrvat v jakkoli těžkých podmínkách. Dalšími důležitými vlastnostmi je schopnost adaptace, otevřenost, komunikativnost a týmová spolupráce. Nejdůležitější je, abyste byli schopni předvídat, co se stane. Předvídejte ale i důsledky svých rozhodnutí. Musíte umět ovládnout a v případě potřeby regulovat své chování.

 

Samozřejmě nesmíme zapomenout i na zdravou míru agresivity, aby vojáci mohli provést to, co se od nich očekává. Musí být schopný zabíjet, aby ochránil sebe i ty, za které bojuje. Zároveň však musí mít neustále na paměti, že zabíjení druhých slouží jen jako obrana. Zabíjení není správné, ovšem ve válce se tomu mnohdy nelze vyhnout. Vojáci by proto měli znát důvody, proč je vyslali na takovou misi. Také by měli za sebou cítit podporu státu a veřejnosti.

 

  • Intelekt potenciálního vojáka je nejen důležitým, ale především rozhodujícím faktorem

 

Na prvním místě, co by neměl postrádat žádný voják, je intelekt. Bez něj by nedokázal ovládat všechny ty moderní technologie, které se v armádě používají. Navíc má každý voják své speciální vybavení - elektronika a hi-tech vybavení. Hloupý člověk by obsluhu takových zařízení rozhodně nezvládl.

 

Každý voják se musí umět rychle rozhodovat, neboť v případě nebezpečí jde o vteřiny. Také se musí neustále vzdělávat a musí zvládnout vstřebat obrovské množství informací. Možná si říkáte, že na tom není nic těžkého, ale zkuste si to v nebezpečných, život ohrožujících podmínkách, kdy jste zavaleni extrémní zátěží a jste neustále vystaveni stresu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Tony Hawk – machr na skejtu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies