Jak zůstat mladý

Člověk, který dodržuje všechny zásady zdravého životního stylu se může dožít až 120 let. Co dělat, abychom se dožili vysokého věku a přitom mohli pořád chodit „za holkama”?

Fotografie odhaleného muže

Styl života ovlivňuje vaše mládí

O duševním a tělesném zdraví nerozhoduje datum vašeho narození, ale styl života a stejné je to s mládím. Někteří čtyřicátníci vypadají o deset let mladší, neboť jsou neustále v pohybu, kdežto třicetiletý muž přikovaný k pohovce u televize odpovídá svým vzhledem i zdravotním stavem věku čtyřicátníka.

Faktory urychlující stárnutí

  • stres
  • kouření
  • časté slunění
  • nezdravá výživa
  • nedostatek pohybu
  • přejídání se nebo hladovění
  • alkohol a kofein
  • léky

Krátkodobý a dlouhodobý stres

Všichni už víme, že největším zabijákem mládí je stres. Avšak zatímco dlouhodobý stres nás ničí, krátkodobý je překvapivě užitečný. Jak tělo stárne, buňky ztrácejí samoobnovovací schopnost. Tento proces můžeme udržovat v chodu tím, že jej budeme procvičovat. Například krátkodobý stres při plnění určitého úkolu neškodí, ale pokud v práci stresujete od rána do večera, zaděláváte si na problém. Aby člověk dokázal odolávat stresu, musí mít samozřejmě dostatek sebevědomí a optimismu.

Jak zůstat mladý? Díky správné životosprávě

Zákony správné životosprávy už lidé znají nazpaměť. Horší je to však s jejím dodržováním. Méně masa, tuku, alkoholu, kofeinu, více ovoce a zeleniny a dostatek tekutin. Zapomeňte na stravování ve spěchu, hladovění nebo naopak přejídání.

Kondiční cvičení nejen pro svaly

Bez pohybu to samozřejmě nejde. Aktivní životní styl udržuje všechny vaše orgány v dobrém stavu a tím zpomaluje stárnutí. Účinnější než silové cvičení je však cvičení kondiční. Věnujte se mu minimálně třikrát týdně po třiceti minutách.

Šaty dělají člověka - věčně mladý

Možná už nevypadáte na dvacet, ale díky nesprávnému oblečení si můžete přidat ještě několik let navrch. Volné kalhoty, flanelové kostkované košile, volná trička, to je oblečení pro seniory. Zeptejte se svých přátel, jak na ně působíte? Tipují vám cizí lidé více kolik vám doopravdy je? Pak něco není v pořádku. Inspirujte se módními trendy a zůstanete věčně mladý.

Jak na vrásky

Můžeme se snažit sebevíce, ale vrásky, ty nás vždycky prozradí. Mimické vrásky vznikají vlivem mimických pohybů obličeje (smích, zvedání obočí apod.), s těmi nic neuděláme. Ale vrásky způsobené špatným životním stylem můžeme zredukovat. Pleť ztrácí pružnost nejen věkem, ale také v důsledku stresu, špatné stravy, slunečního záření a nikotinu. Pokud se těmto faktorům vyhnete, pružnost pleti udržíte. Do boje proti vráskám můžete zapojit i pánskou kosmetiku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nejbizarnější náboženství světa
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies