Jak vybírat džíny

Kvalitní džíny vydrží mnohdy déle než vztah, proto je dobré věnovat jejich výběru náležitou pozornost.

Fotografie mužů, kteří pózují v jeansech

Co značka, to jiný styl

Každá značka má svoji modelovou řadu, Lee Cooper nabízí asi tucet střihů od slim až po široké, od kalhot s vysokým sedem až po ty se sedem proklatě nízko. U Levi's si můžete vybrat z desítky střihů, žebříček určitě vedou 501®.

Při výběru je dobré zaměřit se výšku sedu, šířku nohavic a šířku spodní části nohavic.

Typy střihů

Normal fit

Nebo taky regular fit. Rozhodně s ním nesáhnete vedle. Patří k němu už výše jmenovaná 501.

Vyhovují jak vyšším, tak prťavějším postavám. Jen si hlídejte délku, spodek nohavice by měl zakrývat asi 1cm podpatku. Takže při zkoušení se doporučuje nazout botky, ve kterých chodíte nejčastěji. Každopádně lepší delší než kratší (s tím bude určitě souhlasit i vaše partnerka). A hlídejte si ponožky, při chůzi by rozhodně neměly vyčuhovat.

Bootcut

linternaute.comNostalgicky můžete sáhnout po džínách s dole rozšířenými nohavicemi, prostě sedmdesátky jak vyšité. Jenom se předtím sebekriticky zhodnoťte v zrcadle: sednou vyšším chlápkům, ty nedorostlejší ještě opticky zkrátí.

Slim

Rifle můžou i zvýraznit vaše sexy křivky. To když sáhnete po slimkách. S přiléhavostí to nepřehánějte, nohavice by měly zůstat úzké, to jo, ale nemusí nutně kopírovat každý záhyb a vybouleninu na vašem těle. Tenhle typ kalhot se dělá s nízkým sedem, s tím při výběru počítejte. Už střih těhle gaťátek dává tušit, pro jakou věkovou a váhovou kategorii jsou asi určeny, takže opět se přimlouváme za nesmlouvavý pohled do zrcadla. Slimky si skvěle rozumí s plátěnými converskami, ale mimo mísu nebudete ani s botami richelieu nebo derbie, nejlíp s úzkou špičkou.

Loose (relaxed)

linternaute.comDalším oblíbeným střihem je opak slimek, výrobci je vzletně pojmenovali loose nebo relaxed, po našem prostě „nasrávačky“. Základem je pohodlíčko, tedy co nejširší nohavice, co nejnižší sed.

Jestli chcete mít jistotu, že jste si správně vybrali velikost, dřepněte si: škrtí vás rifle na nohavicích nebo v pase Jděte od nich. (Kéž by výběr ženských byl tak jednoduchý!)

Barva

Tmavě modrá

Tou nic nezkazíte. Jde ke každé barvě i ke každému stylu: dá se nosit se sakem, polokošilemi i barevnými tričky.

Vybledlá modř

Frčela v disco letech 80-90. Nezatracujeme je ani dnes, jenom upozorňujeme, že působí míň šik než tmavý odstín a taky s ní nemůžete nakládat tak lehkovážně, pokud jde o míchání stylů.

Bílé rifle

Můžeme je vidět hlavně v létě. Ostudu si neuděláte, když je doplníte krémovým nebo bílým lněným sakem a jemnou košilí. Doporučuje se kombinovat se světlými nebo pastelovými barvami.

Černá a šedá

linternaute.com

K džínám v těhle barvách přihoďte oblekové sako a polobotky, a budete přímo ukázkový švihák lázeňský.

Údržba

Džíny by měly bez větší úhony přežít dva až tři roky. Za tu dobu je dobré několikrát je vyprat. Abyste si to s nimi užili co nejdýl, perte na 30 °C. Před šoupnutím do pračky je obraťte na rubovou stranu. Pokud nějak moc rychle blednou nebo při praní pouštějí barvu, odložte je na pár hodin do kýblu s vodou a solí, aby se barva zafixovala. (Místo soli se dá použít i ocet, ale jestli odfláknete máchání, budete cítit jak kvašák.) Džíny budou stálobarevné, vy spokojený no a my si připíšeme body za šíření džínové osvěty.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejkrásnější tanečnice nahoře bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies