Jak správně líbat

Před časem jsme se na těchto stránkách věnovali tomu, jak správně podávat ruku. Mnohdy seznamování a vítání končí u tohoto třepacího úkonu, ale jsou situace, kdy není od věci dodat i něco navíc.

Snímek zachycující polibek zamilované dvojice ve stínu

Líbání není jen pro milence

Možná, že budete trochu zklamáni, ale v tomto článku se nedočtete příliš o tom, jak ohromíte svou milovanou družku rafinovanou prací jazyka a úst.
Pomineme i situace, které nezřídka končí otřepanou formulkou - polib si (doplňte dle libosti) neboť i když papír snese vše, uvědomme si, že nejsme tištěný časopis. Budeme se tedy věnovat líbání jako úkonu při zdravení seznamování či projevování úcty

Líbání ruky

Nejdříve je třeba říct, že líbání jakožto společenský projev uznání nebo velké zdvořilosti, není zase až tak častým zvykem, ale jak můžeme sledovat, stále se tento hezký obyčej aspoň z malé části udržuje.
Políbení ruky mělo ve svém arzenálu galantnosti dříve spousta mužů a nemuseli při přibližování rtů k pokožce opačné strany myslet na nějaké nekalosti.

Líbání ruky - jak postupovat

Především se k dámě přiblížíme ladně a její končetinu uchopíme opravdu lehce za prsty, neznatelně ji pozvedneme k ústům, čímž se zároveň ukloníme a následuje opravdu letmý dotyk rtů, který by měl být opravdu náznakem než nějakým přisátím se na ruku dotyčné.
Před tímto úkonem si sundáme rukavice a sejmeme kloubouk, pokud tyto propriety máme na sobě.

Líbání ruky - co by žena neměla dělat

Pokud žena nechce, aby se ji muž takto dvořil, určitě nestrká ruku do kapsy nebo ji křčovitě nedrží za zády.
Buď si nechá ruku políbit a tváří se nezúčastněně anebo ji jemně, ale rázně odsune či si ji nenechá nadzvednout.

Líbání jako pozdrav

Ať už to vezmete, z jaké chcete stránky, aspoň jednou v životě jsme se líbali všichni. Nejkonzervativnějším druhem polibku je ten oficiální, kdy při obejmutí se dotyčné osoby většinou třikrát dotknou tvářemi, přičemž hlavy provádějí jakýsi slalomový pohyb.
Tento pozdrav je sice považován za připomínku četných ne zrovna oblíbených funkcionářů, ale vězte, že pokud budete někoho takto vítat, jste stále ještě v mezích nepřekračujících přátelství. Další líbání, polibky a pocálování se už přenášejí do partnerské roviny.

Líbání - pusa na čelíčko

V tomto ohledu je ještě na hraně tzv. pusinka na čelíčko, kterou můžete dát dívce, se kterou vás už pojí něco bližšího, ovšem ještě situace není zralá na tradiční líbaní.
Rovněž tak můžete opusinkovat i děcko, případně někoho, koho máte rádi, ale u koho byste se důrazným hubancem naprosto znemožnili.
 

Líbání - vzdušné polibky

Na závěr pak připomeňme pusy a polibky posílané do vzduchu. Tyto se praktikují, když se rozjíždí vlak, případně nedovoluje-li situace osobní kontakt (například přítomnost manžela nebo řeky bez mostu).
Tyto vzduchovky se většinou umisťují na vlastní ruku a poté se vrhacím pohybem dostávají do prostoru, přičemž oči usilovně sledují adresáta, či spíše adresátku. Tyto vzdušné pusy se však doporučují už jen pro páry, jejichž náklonnost je prokázána více než jedním posezením u kávy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Hudba budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies