Jak si vybrat ideálního spolubydlícího?

Bydlíte-li v bytě a sami neutáhnete nájem nebo hledáte spolubydlícího z jiného důvodu, rozhodně se zde pozastavte a přečtěte si několik rad, jak na to. Nejčastěji shánějí spolubydlící studenti...
Fotografie dvou mužů stojící při západu slunce u vodní nádrže

Rady, jak si najít spolubydlícího

Jednou z možností, jak si najít spolubydlícího, je hledání přes inzerát. Uvažujte tak, že z řady zájemců, kteří se vám představí, si vybíráte pouze toho jednoho, který nejlépe splní vaše požadavky. Proto už předem mějte konkrétní představu o tom, co od spolubydlícího očekáváte.

Spolubydlící má vlastní zvyky

Chcete mít v bytě víc prostoru pro sebe? Zvolte člověka, který více cestuje a byt používá spíše jen na přespání. Chcete se spolubydícím chodit na akce? Vyberte si společenského člověka, se kterým si budete dobře rozumět...

 

Ideální je stav, když oba někde buď pracují, nebo chodí do školy a netráví tak spolu všechen volný čas. Večer, když se sejdou, si sdělí, co v ten den zažili apod. Počítejte s tím, že si s sebou nový nájemce přinese vlasní zvyky, které budete muset respektovat. Proto se nebojte zeptat na cokoliv. Zjišťujte co dělá, jaký má vztah k úklidu či hygieně, je dobré si zajít i na skleničku a poznat ho lépe.

Kamarád jako spolubydlící

Nemáte-li náladu shánět a vybírat nájemníka z množství neznámých zájemců, bydlete s kamarádem. Bydlet s někým známým sebou nese několik výhod, ale i nevýhod. Kamaráda znáte hlavně z práce, ze školy nebo různých akcí. Večer se však rozejdete a každý jste někde jinde. Společné bydlení znamená poznat kamarádovi zvyky v soukromí, což bývá někdy překvapivé a nesnesitelné...

 

Na druhou stranu ho již nemusíte blíže poznávat a pokud se oba domluvíte na určité míře toleranci, spokojenost se dostaví na obou stranách. Důležité je zbytečně nevyvolávat konflikty, umět si vyhovět a v určitých situacích si vyjít vstříc. Soužití dvou lidí je vždy jen o lidech samotných.

Zajímavosti - ponorková nemoc

I ty největší kamarády při dlouhé době strávené v jednom prostoru může přepadnout ponorková nemoc. Každá maličkost se potom stává podnětem k hádce a klidné soužití se mění v peklo.

Další zajímavé články z rubriky Jak na to

Jak poznáte, že má o vás žena zájem? Sledujte její gesta!

Jak se stát domácím kutilem?

Jak si najít práci v zahraničí?

Jak ušetřit za benzín či naftu

Jak si něco koupit, ale neprohloupit...

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nové hry pro opravdové fajnšmekry
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies