Jak si správně zakouřit

Kouření je pravděpodobně tím vůbec nejstylovějším způsobem, jak škodit svému zdraví. A nejen to - když se to udělá správně, je to taky výborný zážitek. A vůbec, kolik toho o možnostech kouření tabákových výrobků víte?

Fotografie zachycující kosmonauta

Varování: Smrtící zlozvyk

Zdroj: hasici.bloger.czNebudu tvrdit, že kouření je zdravé, ale o to tady ani tak nejde. Milion věcí, které běžně děláme, škodí zdraví. A když už ne normálně, tak za určitých okolností. Tak například, vypijte příliš mnoho vody naráz a umřete na otok mozku. Stejně tak co všechno zřejmě způsobuje nebo nezpůsobuje rakovinu a jaké jsou pro koho přesně šance, o tom vědci z větší části pořád nemají ani páru. Ano, radiace je na prd a všechny druhy jedů, ale skoro cokoli může být v určité koncentraci jed. Hlavně léky. Nebo "éčka" v jídle a pití. Někdo kouří celý život jak fabrika a rakovinu nedostane do své smrti smrťoucí po devadesátém roce života, no a potom maniak přes zdravý životní styl dostane mimořádně špatně léčitelnou agresivní rakovinu a je mu sotva pětadvacet. Ať už kouříme nebo ne, stejně umřeme. Může to být brzy, může to být za dlouho. Ale jak řekl jeden klasik, nezáleží na tom, jak je život dlouhý, ale jak dobře jsme ho žili. Proč si teda nezapálit, když nás to baví

 

Starý dobrý cíga

Zdroj: tripadviser.comNejjednodušší možností, která se hned nabízí, jsou samozřejmě cigarety. Abych řekl pravdu, těm jsem nikdy nepropadl. Ne že by mi je nikdo nikdy nenabízel, právě naopak, ale podle mého názoru jsou prostě zajímavější možnosti. Já osobně mám třeba radši tabáky s příchutí, a u cigaret jsou v tomhle ohledu k nalezení tak možná ty mentolové. Vyskytují se i ve fajnovějším provedení, to je pravda: dlouhé, tenké, nasaditelné na "špičku" (což vypadá dost sexy, když to kouří žena, a hlavně v černobílém filmu). Cigarety jsou také nejlépe po ruce a vyžadují nejméně komplikovaný rituál zapálení si. To má ovšem i své negativní stránky, protože právě rituál dodává kouření tu správnou atmosféru. Mít snadný a rychlý přístup k něčemu tak návykovému, jako je nikotin, také vede k nejsnazšímu propadnutí závislosti, což vás bude stát hodně peněz a vaše plíce vás za to nebudou mít dvakrát v lásce. Jak tedy správně kouřit cigarety Méně je více. To, že je něco návykové, ještě neznamená, že tomu musíte absolutně podlehnout. Nechte si to na společenské události, kde tím můžete posílit svoje charisma a usnadnit navazování nových vztahů.

 

Vítězný doutník

Zdroj: proyectos-publicitarios.comMnohonásobně stylovější než cigarety je třeba zrovna doutník, který je nejen o uklidňujícím efektu jako cigarety, ale i o chuti a aroma. Na první pohled se může zdát, že doutníky jsou mnohem dražší záležitost než cigarety, ale to záleží na tom, jaké množství cigaret jste schopni stáhnout v porovnání s tím, jak často budete kouřit doutník. Několik krabek denně asi levnější než občasný slavnostní doutník nebude. Nemusíte si taky hned kupovat ty nejdražší kubánské doutníky. Při kouření doutníku je důležité vědět, jak se má správně zapálit. Nejprve musíte odštípnout špičku, pořiďte si na to například malou stolní/kapesní gilotinku. A držte od ní dál svoje prsty. Poté vezměte ideálně delší než normální sirku, zapalte ji, a pomalu obtáčejte kolem jejího plamene zastřihlý konec dountíku. Jakmile začne doutník zvolna doutnat, dejte mu chvíli, než z něj začnete potahovat. Doutník by nikdy neměl vyloženě hořet a sálat, cílem je pomalé žhnutí a vlahý, ne suchý, dým. Pak když potahujete, nešlukujte ho jako cigarety, ale namísto toho poválejte aromatický dým v ústech, jako by to bylo víno. Doutník také neoklepávejte, nechte popel samovolně opadávat do popelníku. A nakonec nezapomeňte, že doutník se nekouří celý, jenom asi tak do dvou třetin. Zbytek je v podstatě jen filtr. Není lepší způsob jak oslavit úspěch (zeptejte se Winstona Churchilla).

 

Vodárny na vzestupu

Zdroj: vicmase.comSoučasným módním trendem, který mě osobně hodně baví, jsou dýmky. Ne ty Sherlockovské, které už dnes působí spíše jako starožitnost, nýbrž ty vodní, arabské, tzv. "shishy". Existuje debata o tom, jestli jsou méně nebo více škodlivé než cigarety. Já osobně se přikláním k tomu, že cigarety jsou horší, a mám pro to několik důvodů: cigarety kouříte mnohem častěji, v cigaretách je spousta lepidel a jiných potenciálně toxických látek, které ve vodní dýmce nejsou, a pak taky obsah nikotinu je v tabácích do vodních dýmek o celý řád nižší. Ale čert vem zdraví, důležitější je podle mě to, jaký je zážitek z kouření. Vodní dýmka má vůbec nejhustší dým, a proto je relativně snadné například vyfukovat "kolečka". Trochu těžší je pak loď, jakou umí Gandalf. Ale to už byste rovnou mohli udělat třeba trik se špičatým kloboukem. Aromatický dým z tabáků různých příchutí navíc nesmrdí, ale naopak vonní. Při správném osvětlení také esteticky vypadá a zdůrazňuje vizuální kvality okolního prostředí. Příchutě jsou pak samostatnou kapitolou, může se jednat o cokoli od ovoce, přes mátu nebo jasmín až po kolovou příchuť. Nemluvě o jejich různých kombinacích. Vodní dýmka sice vyžaduje určitou počáteční investici, ale věřte mi, oceníte to nejen vy, ale i vaši přátelé. Kouření vodní dýmky je asi vůbec nejvíce společenské, protože je vždy lepší ve více lidech.

 

Několik praktických tipů na závěr: Když budete chtít chladný kouř, dejte si do vody v karafě led. Když budete chtít výraznější chuť nebo jemnější dým, dejte si do karafy místo vody mléko, ovocnou šťávu nebo třeba kolovou sodovku. Cokoli se nejlépe hodí k vámi zvolené příchuti. Jenom pak nezapomeňte karafu co nejdřív vyčistit, hlavně od mléka. Pokud chcete docílit toho, aby se uhlík a s ním i tabák rozehřály rychleji a intenzivněji, kupte si kovovou stříšku na kotel, nebo si ji improvizovaně zhotovte z alobalu. Dobrou chuť!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Rozbouřená Wall Street
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies