Jak shodit pivní mozol

Tzv. pivní mozol dokáže člověka ve chvíli, kdy se rozhodne zbavit se jej, potrápit. Břicho se totiž shazuje dosti těžko. S námi ale uspějete!

Fotografie dvou mužů ve svetrech, kteří

Jak vzniká pivní mozol – a proč to musí schytat zrovna břicho?

Zatímco ženám se tuk ukládá do partií jako je zadeček, stehna či boky, tukové buňky v mužském těle automaticky směřují do břicha. Bohužel, je už to tak dáno. Není však pravdou, že tzv. pivní mozol vzniká z pravidelného pití piva – jedna, dvě lahvinky denně neuškodí. Mnohem horší je nárazové pití, kdy do sebe hodíte tři, čtyři či dokonce více zlatých moků či velké množství jakéhokoliv jiného alkoholu. Takovou dávku tělo prostě nestíhá zpracovat a cukr i etanol obsažený v alkoholu se okamžitě mění na tuk a ukládá kam – no jistě, do břicha.

Jak změnit stravování, neumřít hlady a ještě si pochutnat?

Velký podíl na vzniku pivního bříška má samozřejmě i chlapské stravování. Maso, klobásky, uzeniny, to je naše. Když už se najíst, tak pořádně a pravidelnost v jídle nám připadá jako zbytečný teror. Jenže tady je kámen úrazu. Právě pravidelné stravování v malých dávkách je nejosvědčenějším způsobem, jak si udržet linii. Přejít z typicky chlapské stravy na zdravější, ale pro nás obvykle méně chutnou, nás přinutí málokdo. Nechcete-li ale na stáří pozorovat, jak se „rozpadáte“, zahrnout občas do stravy nějakou tu zeleninu, ovoce, rybu a luštěniny budete muset. Vyhýbejte se těžkým jídlům a pokud hřešíte, tak nejlépe před 13 hodinou, kdy je metabolismus nejrychlejší.

Zkuste také jíst minimálně třikrát denně v přibližně stejných časových intervalech - a nepřejídat se jen proto, že vám je líto ten kus žvance na talíři nechat.

Chlap bez břucha jak hrnek bez ucha?

Ačkoliv si většina mužů ze svého odkládacího pultu dělá legraci, moc legrační ve skutečnosti pivní pupek není. Nejen že snižuje váš sex-appeal, ale také vám zadělává na řadu zdravotních potíží.

Tuk, který se ukládá v oblasti břicha, má jiné složení než tuk v ostatních částech těla. Mnohem více zatěžuje organismus, je častou příčinou vysokého krevního tlaku, vysoké hladiny cholesterolu i cukrovky. Vnitřní tuk se usazuje v žilách, zužuje se průtok v těle a zhoršuje se zásobování orgánů kyslíkem a výživnými látkami. Hrozí také ucpání cévy a následný infarkt nebo mrtvice. Proč myslíte, že tyto život ohrožující komplikace nejčastěji postihují muže s pivním pupkem?

Bez pohybu to nejde

Na tuk uložený v oblasti břicha nejlépe zabývá aerobní činnost. Makání v posilovně vám sice nafoukne svaly, pivní pupek se vás ale bude držet dál. Pokud nerozpumpujete krevní oběh a nepřinutíte jej zrychlit, budete se snažit marně. Věděli jste, že tuk se spaluje až po 20 minutách cvičení?

Na váš pupek tedy platí aktivity jako je běh, rychlé plavání, kolo (ne však rekreační styl, dejte si jízdu do pořádného kopce), bojové sporty a podobně. Při pohybu zkrátka musíte cítit, že máte zvýšenou tepovou frekvenci.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.1 Počet: 8 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Filmové novinky a premiéry
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies