Jak se vyvarovat choroby zvané metrosexualita?

Pleť jako broskvička, tělo bez jediného chloupku, nevtíravá, ale přesto příjemná vůně, vypracované hýždě ve značkovém prádle… Než začnete slintat, musíme vás upozornit, že se nejedná o popis vnadné krasavice. Tohle je totiž metrosexuál jak vyšitý, a to jsme se ještě drželi zpátky (nezmínili jsme manikúru, pedikúru, vlasovou kúru a další serepetičky). Že se vám už teď ježí hrůzou všechny chlupy na těle? No vidíte, kdybyste byl metrosexuál, tak se nemá co ježit… Dá se vůbec svodům metrosexuality odolat? A jak se na ni dívají ženské?

Logo s nápisem - Men: What the fuck happened?

Kdo je metrosexuál?

Chlápek jakékoli sexuální orientace, který vynakládá spoustu času i peněz na péči o svůj vzhled a životní styl, módou a kosmetikou počínaje, sportem a zdravou výživou konče. Je stálým zákazníkem kosmetických a kadeřnických salónů, fitka, nakupovat ohoz jezdí do Londýna nebo Milána, neví, co je indulona, ale orientuje se ve světových značkách kosmetiky líp než profesionální vizážista.

Mediální masáž

Odolává se těžko. Zvlášť když na nás z každého druhého bilboardu nebo časáku David Beckham špulí opálený zadek v tangách, Ronaldo cení vybělený chrup a Brad Pitt předvádí dokonalou muskulaturu bez jediného chloupku. A ženské jim to žerou. A co víc, často je dokonce dávají svým partnerům za vzor! Kosmetické firmy vycítily novou příležitost a útočí na oslabené chlapy nabídkami krémů denních, omlazujících a hydratačních, chybí ještě něco na strie a celulitidu.

Metrouš není teplouš

Metrosexuál vypadá jak buzna, zní hlas lidu. Jo, možná má lehce zženštilé rysy (ale není to pravidlem), tráví v koupelně víc času než Krainová a Verešová dohromady a jeho sbírka flakónů a kelímků s kosmetikou by stačila pro celý dívčí internát, ale v posteli vás může hravě strčit do kapsy. Metrosexualita fakt nemá se sexuální orientací nic společného. Takže metrouš neboli šampón může být klidně hetero, bi nebo homosexuál. Proti obrázku metrouše jako homosexuála mluví i fakt, že svodům metrosexuality podlehla celá řada fotbalistů, a dokonce i zástupce tak mužného sportu, jako je ragby, Fréderic Michalak.

Ženské a metrouši

Většina je bere. Dělá jim moc dobře pochlubit se kámoškám na mejdanu dokonale vystajlovaným borcem, který zevnějškem strčí všechny ostatní chlapy do kapsy. Kámen úrazu nastává po první společné noci – když rozespalá holka vkročí po ránu do metroušovy koupelny, do jejího vilného výrazu mlsné číči se při pohledu na tuny kosmetiky vplíží panika. Dámský necesér vypadá vedle metroušovy kosmetické výbavy jako hračka pro Kena.

Ženským prostě vadí, když chlap tráví v koupelně víc času než ony. Nemají rády extrémy – ani smraďochy (názor z internetové diskuze: „Do chlupaté smrdutky by slušná, čistá a upravená žena ani slovo nevložila“), ani nagelované šampóny („Osobně bych si nic nezačala ani s tím, co nosí dva tejdny stejný slipy, ani s klukem, který by v koupelně trávil víc času než já“).

Metrosexuál ve vaší blízkosti

Máte ho doma nebo v práci? Tak tohle může skončit dvěma způsoby:

1. Přistihnete se, že se nějak častěji holíte, pečlivěji vybíráte deodoranty a není vám jedno, že už třetí den na sobě máte stejné ponožky (častěji v práci, roli tu hrají i politicky nekorektní poznámky vašich kolegyň, které jasně nadržují metrosexuálům).

2. Výskyt metrosexuála ve vašem okolí ve vás spustí obranný antimetrosexualismus. Tato varianta je častější, je-li šampón přímo členem vaší rodiny. Traumatizující zážitek má za sebou i Láďa Š.: „Už řadu let pozoruju bratra, jak si nanáší tuny gelu na palici, jeho výstřelky s oblečením apod., ale nedávno mě fakt dostal, když pochodoval doma v trenkách a od půlky stehen dolů měl laserem odstraněné chlupy na nohách. Samozřejmě že od půlky stehen nahoru standardní kožich. Prý že to ještě není dodělaný, říkal drbaje si na hrudi oholené 1milimetrové chloupky...“ Láďa má vystaráno – díky bráchovi je proti metrosexualitě imunní.

Bez peněz mezi metrosexuály nelez

Být metrouš vyžaduje prachy. Chcete-li pokušení stát se metrosexuálem vědomě odolávat, opusťte nekřesťansky dobře placený flek v IT nebo PR a vrhněte se do školství, pečovatelství nebo dělejte zdravotního bratra. Ono nahradit pleťovou masku od Vichy prošlým jogurtem, značkový kadeřnický salón holičem odvedle a vlasovou kúru od Clinique kopřivovým šampónem za 29 Kč není to pravé ořechové. Pravověrnému metrosexuálovi byste stáli leda tak za pohrdlivý úšklebek na jeho solárkem opáleném a značkovým krémem ošetřeném obličeji.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Lana Del Rey - kdo to, sakra, je?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies