Jak se stát modelem

Touha stát na molu nebo před objektivem se dávno netýká jen žen, ale i mužů. Pokud máte na předvádění ty správné míry, proč byste na svém vzhledu nemohl vydělávat? Poradíme vám, jak na to.

Fotografie odhaleného muže s kravatou

Požadavky na modely a modelky

Zatímco od modelky se očekává, že bude hezká, se štíhlou a vysokou postavou (nejlépe nad 173 cm), muž nemusí být vyloženě hezký, ale spíše sympatický, výrazný a zajímavý typ. Postava modela musí být pevná, dobře stavěná, chodící kostlivci opravdu nemají šanci. Nevhodný je ale také opačný extrém – tělo kulturisty patří do jiné branže. Minimální přípustná výška je 180 cm, vhodnější je ale nad 183 cm. Na mužích se stejně jako u žen cení také kvalitní vlasy a pleť, nejsou ale nutností – vizážisté dokáží přece zázraky. S modelingem můžete začít už v 15 letech, po 25 roku věku už ale šance uspět značně klesá.

 

Samozřejmě nestačí jen dobře vypadat. Pokud jste spíše introvert a máte vážné potíže s vystupováním na veřejnosti, nebude pro vás modeling to pravé ořechové. Pracovníci modelingových agentur si všímají také stylu vaší chůze, mimiky a gestikulace, způsobu vyjadřování. Pózovat a chodit na mole hned umět nemusíte, pokud se ale pravidelně věnujte sportu nebo tanci, pravděpodobně vám obojí půjde lépe.

Chcete se stát modelem?

Oslovte modelingovou agenturu

Pokud si myslíte, že máte předpoklady k profesionálnímu modelingu, domluvte si schůzku v několika modelingových agenturách. Vybírejte firmy, které nevyžadují platbu za tzv. zápisné, úvodní zaškolení a různé další kurzy – zde je otázkou, zda chce taková agentura skutečně pomoci klientovi, anebo spíše jen sama sobě. Samozřejmě je také možné oslovit modelingovou agenturu prostřednictvím e-mailu, zaslat několik svých fotografií a čekat, zda budete na schůzku pozváni.

Nefoťte book, ale snapshop

Mnoho lidí si myslí, že hlavním požadavkem na klienta je nafotit book. Není to pravda. Book je výběr nejlepších fotek, které model nafotí v průběhu své kariéry. Pracovníkům agentury bohatě postačí tzv. snapshot. Ten zahrnuje fotografii postavy v plavkách zepředu a z boku na neutrálním pozadí a detailní foto obličeje (stačí zepředu). O nafocení snapshotu můžete poprosit přátele, fotografie nemusí být nutně profesionální. Při focení celé postavy je třeba vycházet z úrovně pasu, aby nebyla fotografie zkreslená. Fotící by tedy měl mírně pokrčit kolena.

 

Pokud se dostavíte do agentury bez fotek, nic se neděje. Zda má klient předpoklady k tomu, aby se stal modelem, pracovník agentury pozná už při pohledu na dotyčného člověka.

Buďte připraveni na otázky

Na schůzku si na sebe vezměte oblečení, ve kterém dobře vynikne vaše postava. Počítejte s tím, že agent se vás bude ptát na vaše osobní údaje, míry, výšku a váhu, zda se věnujete nějakému sportu a zda ovládáte nějaký cizí jazyk. Pokud ovládáte i nějaké jiné dovednosti, nezdráhejte o nich také říci! Oslovíte-li agenturu e-mailem, uveďte všechny výše zmíněné údaje plus rok narození, barvu očí a vlasů.

Nevzali vás?

Nezoufejte. Každá modelingová agentura má jiný přístup a hledá jiný typ klientů. To, že vás ve čtyřech agenturách odmítli ještě neznamená, že pátá vás nepřijme s otevřenou náručí! Zapomeňte na školy modelingu, které pouze inkasují peníze, ale k vysněnému cíli vás nedovedou. Možná jen nejste typ, který agentury aktuálně potřebují nebo se hodíte pro úplně jinou branži. Co takhle zkusit reklamu, focení nebo účesové přehlídky? Zaregistrujte se v castingové agentuře. Třeba budete mít větší štěstí.

Další zajímavé články z rubriky Jak na to

Jak působit dobrým dojmem

Jak se neztrapnit na první schůzce

Jak se stát romantikem?

Jak poznat ženu na delší vztah

30 způsobů, jak se zalíbit ženě

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Chtěli byste doma nymfu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies