Jak se nezbláznit z vánočních stresů

Koupit a klepnout kapra, vybrat ty správné dárky, ustát davové šílenství v obchodech, nenechat se vytočit stresující přítelkyní, která chce mít vše „ťip ťop“ a při tom všem nepřijít o nervy dá o Vánocích pěkně zabrat. Existují ale fígle, díky kterým se na Santu zase začněte těšit jako malej kluk!

Unavená žena na sedačce u vánočního stromu

Úklid? Nic se nemá přehánět

Obvykle jsou to ženy, které mají o Vánocích pocit, že se musí pustit do generálního úklidu, po kterém budete moci jíst i z podlahy. Jistě, čistota půl zdraví, ale nic se nemá přehánět. Stačí když zatáhnete závěsy a zapálíte svíčky – v přítmí si pak neutřeného prachu a špinavých oken nikdo ani nevšimne. Hlavní je přece atmosféra!

Pokud svou drahou polovičku marně přesvědčujete, že mýt okna při deseti stupních pod nulou opravdu nemusí, počkejte na chvíli její nepřítomnosti a objednejte úklidovou službu. Za vycídění čtyřpokojového bytu zaplatíte přibližně tři tísícovky, investice se vám ale opravdu vyplatí – úklidové firmy vlastní opravdu silné čistící prostředky a mašiny, kterým můžete sami jen těžko konkurovat. Do vánočního úklidu přitom zahrnují jak hloubkové čištění vany, umyvadel a toalety, tak i vycídění všech koberců a podlah, připečené špíny v troubě či na sporáku, elektrických spotřebičů, ale i nábytku, zrcadel, radiátorů, dveří a oken. Po takovém zásahu nebude mít kromě utírání prachu vaše přítelkyně půl roku pomalu co dělat.

Dárky můžete vybírat z pohodlí domova

Nenechávejte nakupování dárků na poslední chvíli a sepište si seznam, co komu koupit, co možná nejdříve. Nevíte, který dárek udělá skutečnou radost? Dětem nechejte napsat dopis Ježíškovi, dospěláci vám mohou e-mailem nebo SMSkou zaslat modernější formu ježíšovského dopisu. Nebaví vás lítat po obchodech? Nemusíte! Dárky můžete vybírat také v klidu domova přes e-shopy. V tomto případě ale pozor – dary, které objednáte později než týden před Štědrým dnem, už nemusí pošta pro nápor balíčků stihnout včas doručit.

Chvála obžerství

Nakoupit ingredience na výrobu cukroví, zabít a vykuchat kapra, doplnit zásoby alkotéky. Další a další úkoly. Pche. A co třeba takhle: cukroví můžete koupit i hotové, kapra pořídit již naporcovaného a alkohol, to už je maličkost. Pokud se chcete vyhnout davovému šílenství v obchodech, udělejte nákup všech potřebných ingrediencí již týden předem. Pečivo můžete zamrazit nebo jej pořídit těsně před Štědrým dnem v obchodě s 24hodinovou otevírací dobou – a to nejlépe brzy ráno nebo pozdě večer, kdy se nervózním a spěchajícím občanům vyhnete.

Chcete se vánočnímu shonu vyhnout úplně? Utečte! Ano, myslíme to doslovně! Vánoce přece můžete trávit i na horách, v roubené chatě na samotě anebo u moře.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Geniální huliči
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies