Jak se naučit toleranci?

Tolerance – základ vztahu dvou lidí, ale i skupin a národů. V dnešní době plné násilí by tato vlastnost měla být samozřejmostí, bohužel ne vždy tomu tak je. Osvojte si s námi toleranci!
Zamilovaný pár stojící na pláži a sledující západ slunce

Svět se bojí neznámých věcí – co je to tolerance?

Základem pro to, aby se mohl člověk naučit toleranci ke svému okolí je vědět, co to vlastně tolerance je. Proto mi dovolte, abych nejprve tento pojem trochu osvětlil.

 

Tolerance, jako spousta jiných výrazů, které denně používáme, není české slovo. Pochází z latinského "tolerari" – snášet, nebo trpět. Česky tedy znamená snášenlivost, schopnost přijímat či snášet něco, co je samo o sobě spíše nežádoucí nebo nepříjemné.

Na čem závisí míra naší tolerance?

Obecně jsou lidé tolerantnější k lidem, kteří stojí na vyšším místě žebříčku společenského postavení. Každý z nás bude nejspíš tolerovat svého šéfa a další nadřízené. K toleranci nás také může vést (nebo od ní odvádět) kultura.

 

Člověk je také v zásadě tolerantnější, když má dobrou náladu a naopak pokud se cítí být pod určitým tlakem, bude k toleranci ochotný méně. Rovněž budeme těžko tolerovat někoho, kdo omezuje či ohrožuje náš život, majetek nebo svobodu.

Rady – jak na toleranci bez zbytečných obav

Těžko budeme tolerovat něco neznámého, proto je důležité snažit se pochopit svůj protějšek. Lidé se vždy bojí toho, co je jiné, co se nějak odlišuje. Ve vztahu dvou lidí je ale tolerance jedna z nejdůležitějších vlastností. Je důležité uvědomit si, že rozdílnost je základem života - kdyby bylo všechno stejné, svět by byl šedý a nudný. Příklad z praxe? Kuřák a nekuřák. Oba mají dvě možnosti. Buď si půjdou po krku nebo k sobě budou tolerantní.

Další zajímavé články z rubriky jak na to

Jak poznáte, že má o vás žena zájem? Sledujte její gesta!

Jak se stát domácím kutilem?

Jak si najít práci v zahraničí?

Jak ušetřit za benzín či naftu

Jak si něco koupit, ale neprohloupit...

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Monika Bagárová – nejsvůdnější lolitka českého šoubyznysu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies