Jak přežít její šestinedělí a neskončit na psychiatrii

Den D konečně nastal. Z porodnice si odvážíte novopečenou maminu a vrnící/chrnící/ječící mimino. Zmítáte se mezi radostí, pýchou a obavami a nemáte ani šajn o tom, co vás čeká. Ale naštěstí jsme tu my a naše rady – díky nim prožijete tak pohodové šestinedělí, že si budete přát, aby trvalo věčně!

Fotografie muže držící malé dítě v náruči

Hollywood versus realita

Určitě jste viděli nějaké ty americké komedie a rodinné filmy, kdy jsou taťkové v podobné situaci mile potrhlí a nepraktičtí, matky po porodu mají tajli manekýny a uklidňují novopečené otce a občas, aby se neřeklo, se tam mihne mimino v koši, které vříská maximálně deset vteřin (víc by diváci nevydrželi). Všude vládne vzájemná láska a pospolitost. Když dojde na krizi, dočkáte se očistného „Miluji tě“ a „já tebe taky“.

Jedno je jisté – autoři těhle scénářů jsou bezdětní. Realita vypadá totiž úplně jinak.

Šestinedělka

Vaše partnerka před pár dny porodila. Ať už jste u porodu byli nebo ne, dejte ji najevo vděčnost a své city (samozřejmě ty pozitivní!). To, co se v jejím organismu odehrálo a odehrává, je hormonální bouře, kterou nemáte šanci zažít ani po dvanácti panácích a strhujícím fotbalovém derby.

SOS

Je skleslá a plačtivá? Tráví celé dny v pyžamu? Netuší, kolikátého dnes je? Je jí jedno, že vy a dítě brečíte hlady? V tom případě zasáhněte – buď se v péči o dítě angažujte osobně, nebo sežeňte chůvu. Pro jistotu (poporodní deprese můžou končit všelijak) domluvte konzultaci u psychologa nebo psychiatra.

Bejby

Vypadá jako váš bezzubý devadesátiletý prastrýc? Je plešaté, zarudlé a pomačkané? Vydržte, z toho vyroste a bude krásné po vás.

Ne, nebudu ho houpat. Ne, nebude s námi spát v posteli. Ne, nedám mu dudlík. Tak to se pozná rodič – začátečník. Ujišťujeme, že po hodině nočního řvaní mimču ještě rádi uděláte místo ve vašem pelechu a dudlíky přichystáte pro jistotu tři – ve dvě ráno mají cenu zlata. Dítě si vás zkrátka vycepuje.

Sex???

Připravte se na to, že se několik měsíců/let v noci moc nevyspíte. Proto je-li to jen trochu možné, ustanovte noční služby a u dítěte se v noci střídejte. S tím souvisí i večerní intimnosti (na denní nebude čas) – pokud do dvou minut po ulehnutí vyčerpáním neusnete, vaše milostné hrátky budou přerušeny v nejlepším – mimina na tohle mají šestý smysl – a případná konkurence v podobě dalšího sourozence nedostane nejmenší šanci.

Manuál novopečeného otce

Co ANO

Co kdybych vzal malou/malého na procházku? (nejlépe každý den)

Běž se prospat, dnes v noci ji/ho pohlídám já. (aspoň o víkendu)

Sehnal jsem spolehlivou paní na hlídání (aspoň občas)

Mám ji/ho přebalit/nakrmit/vykoupat? (čím víc toho zvládnete, tím líp)

Víš, že po porodu jsi ještě víc sexy než předtím? (no, možná tak úplně ne, ale funguje to)

Chceš namasírovat záda? (kdo by nechtěl!)

Co NE

Ty ještě nemáš uvařeno?! A to jsi celý den doma! (tak si to prohoďte)

Co vlastně celý den děláš? (můžeš třikrát hádat…)

Už tři týdny po porodu a ještě se nevlezeš do starých džín? (ne, a ještě pár týdnů/měsíců nevlezu)

Nebude ti vadit, když na týden vyrazím s klukama na vodu? (Bude. A hodně.)

Mrkni na tu kočku, to je figura, co? (následuje buď prásknutí dveřmi, útěk s brekem do ložnice nebo zásah použitou plínkou)

Neříkej mi, že pár týdnů po porodu už na to nemůžem skočit! (respektujte šestinedělí a vůli partnerky)

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

I věda může být populární
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies