Jak nedostat v práci žlutou kartu

Po dlouhé době jste narazili na práci, která vás dost baví, a peníze taky nejsou k zahození, zvlášť když kolem zuří ekonomická, manželská a vládní krize, recese, inflace a devalvace, vy splácíte půjčky, hypotéky, alimenty… Ne, teď fakt není ta nejvhodnější chvíle na vyhazov. Jestliže chcete zdárně proplouvat úskalími života na pracovišti, zopákněte si fotbalová pravidla!

Fotografie dvou mužů při rozhovoru

Nefaulujte

Podrazy se nevyplácejí ani na hřišti, natož v práci. Hrajte fair play, nepomlouvejte kolegy; z pracoviště nevynášejte ani drby ani know how!

Nebuďte v defenzivě, vyrazte do ofenzivy

Čekáte, až si vás někdo všimne a ocení vaše kvality? Možná až na úřadu práce ve frontě nezaměstnaných vám dojde stará známá pravda „Když se nepochválíš sám, nikdo jiný to za tebe neudělá.“Buďte iniciativní, ale ne vlezlí, neotravujte nadřízené s každou prkotinou, jste přece už velcí kluci!

Nelezte do pokutového území

Polopaticky vysvětleno: neflirtujte s šéfovou dvacetiletou sekretářkou, která sice na klávesnici ťuká dvěma prsty, ale výstřih má proklatě hluboko a sukni vysoko. Držte se hesla „co je v domě, není pro mě“ a na vztahy na pracovišti (hlavně s manželkami a milenkami svých nadřízených a kolegů) si nechte zajít chuť.

Zorientujte se na hrací ploše

Čím dříve pochopíte, který z kolegů a šéfů má na hřišti, pardon, pracovišti hlavní slovo a určuje pravidla, tím lépe pro vás.

Dbejte na správnou výstroj

Pokud si to do práce přifrčíte mercedesem, čas si kontrolujete na hodinkách Rolex a z kapsy obleku od Huga Bosse vám vyčuhuje pero MontBlanc, může to vzbudit jistou nevraživost – zvlášť když šéf jezdí do práce škodovkou, nosí hodinky značky Prim a z obleku OP Prostějov mu trčí propiska z obchoďáku.

Rozehrajte to ve velkém stylu

Napřed se pochopitelně trochu otrkejte, ale ne zbytečně dlouho. Snažte se ukázat, že máte vlastní nápady, jste schopný (ale zas ne všeho), buďte asertivní, ale ne povýšený nebo arogantní.

Nahrávejte

Je to tak, i když se všude zdůrazňuje individualismus, bez týmového ducha v práci neuspějete. Nebojte se požádat druhé o pomoc, buďte otevření i jiným názorům.

Postavení mimo hru

Ajajaj, tak to není dobré znamení… Ať už jste se tam ocitli vlastní vinou nebo jste byli odstaveni další osobou/osobami, hleďte se co nejdřív vrátit zpět do hry!

Za co ještě hrozí žlutá karta?

Tak za tohle se dostanete leda tak na lavičku náhradníků, nebo budete muset rovnou opustit hrací plochu:

• projevy nespokojenosti nebo protesty vyjádřené slovy nebo jednáním (a to i mimo pracoviště, nikdy nevíte, co se do firmy donese…)

• soustavné porušování pravidel

• zdržování navázání hry

• vstup na hrací plochu bez souhlasu rozhodčího

• opuštění hrací plochy bez souhlasu rozhodčího

• zabránění soupeřovu družstvu dosáhnout branky

• použití pohoršujících či urážlivých výroků nebo gest (pozor na alkohol, hlavně na firemních večírcích – ne vždycky šéf vaši upřímnost ocení…)

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Rozbouřená Wall Street
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies