Jak (ne)hubnout

Módní návrhář Karl Lagerfeld zhubl za rok 42 kilo, herec Philippe Torreton skoro 30 a média momentálně propírají i váhový úbytek francouzského politika (příštího prezidenta?) Francoise Hollanda. Jaké je tajemství jejich ztracených faldů?

Fotografie muže s velkými kalhoty, který zhubnul

Karl: lehčí o 42 kilo

Karl Laderfeld ve smokingu

Začátkem druhého tisíciletí byl umělecký ředitel Chanelu oplácaný jak Štaidl junior a svoje těstovité tvary halil do XL obleků. Až jednoho dne si řekl dost. Taky chci nosit slušivé oblečky! Na scénu přichází doktor Jean-Claude Houdret, který mu předkládá svou kontroverzní dietu pojmenovanou Spoonlight, jež se později vžije spíš pod jménem Lagerfeldova dieta. A ne bez příčiny – návrhář byl za 13 měsíců lehčí o 42 kilo.

V hlavní roli disciplína

Karl později přiznal, že tahle metoda je založená na železné vůli, takže nic pro měkkoty. Jen ve zkratce: režim spočívá v konzumaci zeleně zbarvené zeleniny a mléčných výrobků s nulovým obsahem tuku. Z jídelníčků musíte nemilosrdně vyhodit hovězí, skopové, jehněčí a vepřové a drasticky omezit spotřebu tuků a cukrů. Ale (jaká to úleva) pro zahnání hladu máte nárok na potravinové doplňky s proteiny a vitamíny (ani tvůrce diety není nelida). Cílem je zredukovat denní příjem kalorií pro dospělého chlapa z 2100 - 2700 kcal na 800-1200 kcal. K tomu se doporučuje pravidelná fyzická aktivita (pokud u ní nezkolabujete), ale s mírou, protože tahle dieta není stavěná pro sportovce tělem a duší.

Co je psáno, to je dáno

Tvůrce metody a jeho oběť roku 2002 sepsali svoje zkušenosti a světlo světa spatřil spisek s názvem Nejlepší z diet. Je třeba přiznat, že Karlova metamorfóza je fantastická. Ale zdaleka ne všichni, kteří tuto dietu drželi, se dočkali stejných výsledků. Těm, které dieta zaujala, oba protagonisté vzkazují: chcete-li s její pomocí zhubnout víc než 5 kilo, doporučuje se dohled lékaře.

Philippe Torreton : 27 kilo dole

Philippe Torreton

Herecký chlebíček je občas tvrdý: někdy kvůli roli musíte buď přibrat, nebo zhubnout (takový Robert de Niro v Zuřícím býkovi nebo Renée Zellwegerová coby Bridget Jonesová by mohli vyprávět…). Francouz Philippe Torreton kývl na roli hladovkáře, který během svého protestu zhubl o 50 kilo. Protože je Philippe profík, bylo mu jasné, že hrát takovouhle roli s panděrem nebude zrovna to pravé ořechové. Pustil se do diety a za tři měsíce byl skoro o 30 kilo lehčí.

Dukanova dieta

Herec se rozhodl pro dietu podle doktora Dukana, založenou na hyperproteinovém jídelníčku. Je rozdělena do čtyř fází, kdy v té první do sebe cpete tolik proteinů, co se do vás vleze. Ostatní potraviny se objeví v dalších třech fázích. Philippe přiznává, že díky této metodě zhubl. Ale ne dost. A nápad nechat za sebe ve filmu v určitých scénách hrát vychrtlejšího dvojníka se mu vůbec nezamlouval. Proto se rozhodl pro radikální řešení – deset dní před natáčením přestal jíst úplně. To se pak hladovkář hraje jedna báseň.

Když politik mizí před očima

François Hollande

Krásná představa… Kdyby tak zmizel úplně. Ale zpátky do reality. Postupné zeštíhlování kandidáta na prezidenta Francoise Hollanda neprošlo bez povšimnutí, zvlášť když si předtím vysloužil přezdívku Puding. Těžko se dopracovat k výslednému číslu, mluví se o ztrátě deseti až patnácti kilo od roku 2009. Za jeho proměnou nestojí žádná speciální dieta, ale prostě a jednoduše menší žravost, hlavně pokud jde o milované hranolky a čokoládovou pěnu. Taky se hrdě hlásí k jízdě na kole a procházkám. K tomu ho dokopala jeho současná přítelkyně Valérie Trierweiler. Což je taky inspirace, jak zhubnout – vyměňte línou přítelkyni za aktivnější.

A další metody

Jsou jich spousty. Za všechny třeba dieta Paul-Loup Sulitzera z 90. let založená na potravinách vařených v páře a konzumaci vlákniny nebo dieta The zone, kterou dodržoval i fešácký Brat Pitt, když ještě randil s Jennifer Anniston. Od té doby, co žije s Angelinou Jolie, změnil nejen partnerku, ale i dietu – teď ujíždí na metodě podle Atkinse.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nové hry pro opravdové fajnšmekry
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies