Jak je to s placením v restauraci?

Čas od času není od věci vyvést přítelkyni nebo manželku do nějaké lepší restaurace na oběd či večeři. Ale jak to tam chodí s placením, spropitným a kam si dát vlastně bundu? Abyste se vyhnuli nějakému trapasu, máme pro vás pár tipů, jak zabodovat nejen u obsluhy, ale také u drahé polovičky, která vás má jistě za burana a těšíse na tu vaši trapnou chvilku.

Detailní záběr na hádající se milenecký pár v restauraci

Kabát a židle Nehrozí!!!

Když vyrazíte do lepší restaurace, zapomeňte na to, že si bundu hodíte přes opěradlo vaší židle, nebo budnu dokonce hodíte na židli od vedle! V luxusním rastauračkách jsou šatny, takže hned po příchodu zbavte svou partnerku svršků, to vám jde určitě náramně od ruky a odneste kabáty do šatny. Až bude romatickému večeru konec, nezapomeňte zase pro kabáty zajít a ženě jej pomoci obléct. Co se týče dveří a odchodu z restaurace, to vám povídat jistě nemusíme.

Zaplatím!!!life123.com

A už je to tady, ta chvilka, které by se chtěl každý vyhnout – placení účtu. Němela by nastat ta trapná chvíle, kdy oblsuha přinese účet a vás napadla otázka, kdo to zaplatí Není jasně řečeno, že musí platit vždycky chlap. Nabízí se možnost, že se na placení složíte, nebo se budete střídat. Pokud ovšem ženu na večeři pozvete, tak to musíte zaplatit, kdyby to bylo jinak, rozlučte se s další večeří. Třeba vás příště zase pozve partnerka. Raději se dříve informujte o cenové relaci vybrané restaurace, ať pak nemusíte vysazovat okénko na záchodě nebo hledat zadní východ.

Kolik mu nechám

V lepším podniku vám obsluha naservíruje účet pod nos v deskách, vy tedy příslušný obnost zasunete do desek. Nebojte se, že když tam vložíte o 500 korun více, číšník všechno shrábne do kapsy. Musí vám donést zpět všechny peníze a pak je jen na vás kolik mu necháte. Obvykle se obsluze nechává spropitné ve výši deseti procent. Na druhou stranu, není řečeno, že číšníkovi za útratu 5000 korun musíte nechat pět stovek. To by snad číšníka dělal každý.

Co když chci platit kartou Není problém, akorát spropitné bude připsáno na účet podniku, čím si u číšníku uděláte mínus. Raději zaplaťte co máte a obsluze dejte peníze bokem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejkrásnější Prdelka zpátky v Praze!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies