Jak dostát svých novoročních předsevzetí

Do nového roku si dáváme spoustu předsevzetí, málokteré ale skutečně dovedeme do zdárného konce. Víte, v čím tkví tajemství úspěšnosti? V síle podvědomí. Zjistěte víc a tentokrát si své sny opravdu splníte.

Logo značící zákaz kouření

Budu žít zdravěji

Někdo začne jíst zdravou stravu ze dne na den, někdo si zvyká postupně. Pokud nemáte příliš silnou vůli, dopřejte si občas něco nezdravého. „Nárazová“ akce by pro vás mohla být příliš těžká. Vždy, když se stravujete, myslete na jídlo a na to, že děláte to nejlepší pro své zdraví.

Zhubnu

Poslední zmíněná rada platí i zde. Lidé se v průběhu stravování baví, probírají v hlavě své starosti, zkrátka myslí na všechno možné jen ne na jídlo, což je chyba. Pokud si uvědomujete každé sousto v ústech, zaznamenáte, kdy žaludek říká dost a nehrozí tak, že se přejíte.

 

Dalším úskalím je nízké sebevědomí. Pokud se snažíte zhubnout, ale v hloubi duše nevěříte, že to dokážete, pak to opravdu nedokážete. Nesnažte se zhubnout za každou cenu nebo pokud si myslíte, že vám úbytek váhy přinese více lásky a přízně z okolí. Takhle to totiž opravdu nefunguje. V průběhu hubnutí se nekritizujte, nevyčítejte si malé hříšky. Učte se mít rádi takoví, jací jste, i se svými nadbytečnými kilogramy. Lidé vás mají rádi proto jací jste, ne proto, jak velkou máte konfekční velikost.

Začnu cvičit

Hlavním důvodem, proč většina lidí po čase přestane cvičit je, že je samotné cvičení prostě „nechytlo“. Musíte si najít takový druh pohybu, na který se budete těšit a který pro vás nebude jen nepříjemnou nutností. Necítíte se dobře v přítomnosti dalších lidí? Necvičte v posilovně, ale doma. Raději tancujete než abyste lomcovali činkami? Přihlaste se do kurzu tance.

Přestanu kouřit

Nejtěžší a nejčastější novoroční předsevzetí vůbec. Potíž je v tom, že většina kuřáků chce přestat kouřit kvůli zdraví, ale v hloubi duše zároveň nechce, protože mu cigarety chutnají a uklidňují jej.

 

Existují dva tipy, které pomáhají přestat s kouřením jednou provždy. Za prvé překouřit se, aby vám v době, kdy chcete přestat, cigarety nechutnaly. Musíte si je zošklivit. A za druhé nahradit to, kvůli čemu jste kouřili, něčím jiným. Uklidňovaly vás? Zkuste meditaci. Pomáhali vám zkoncentrovat se? Cvičte. A především – nepochybujte o tom, že to dokážete.

Co přinese budoucnost

FIFA 2009 – realistická jako nikdy?

Jak bude vypadat naše země za 100 let

Nejkurióznější kalendáře na rok 2009

Novinky pro motoristický rok 2009 – na co se můžeme těšit?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Záhadná úmrtí celebrit – 1. díl
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies