Jak dlouho trvá sexuální uspokojení?

Sex je přirozenou aktivitou, která zanechává dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti. Ovlivňuje soužití s partnerem. Jak dlouho ale ovlivňuje naše emoce od doby co skončil?

Vztahy

Endorfin a oxytocin, dva velice dobře známé hormony ovlivňující pocity štěstí a spokojenosti. 

 

Endorfiny jsou tělem produkované, podobné opiátům. Při jejich zvýšené koncentraci uklidňují, zlepšují náladu a mohou zmírňovat bolest. Jejich koncentraci zvýšíme jak sexuální stimulací, tak poslechem hudby a sportovními výkony.

Oxytocin je označován jako hormon lásky. Ovlivňuje dokonce i těhotenství a samotný porod. Vyšší hladinu oxytocinu mají ti, kteří vedou spokojené partnerství. S problémy se hladina oxytocinu snižuje.

Sex ovlivňuje vztahy

Zjistilo se, že páry, které mají vysokou hladinu uspokojení po styku, jsou ve vztahu spokojenější. Nejen, že sex přináší fyzické potěšení, ale utužuje sbližování mezi partnery. Odrazem je náklonnost k partnerovi. Takovým emocionálním blízkostem po styku říkáme postkoitální efekt.

Na jak dlouho nás sex uspokojí?

Dle studií je potvrzeno, že až dva dny trvá doznívání po milostném styku. Projevy sexu jsou totiž synchronizované s lidskou biologií. 

Pro muže je totiž doznívání 48 hodin ideální. Koncentrace spermatu musí být opět taková, aby zajistila šance na otěhotnění ženy. Dva dny je i maximální doba, kdy sperma dokáže přežít v ženském reprodukčním systému.

Zjistilo se, že páry, které vykazovaly vyšší hladinu uspokojení po uplynutí dvou dnů, vykazovaly vyšší spokojenost se vztahem.

Sex by neměl být provádeň zase příliš často, protože sperma banka muže se opravdu obnoví až třetí den. Navíc rovnice více sexu = více spokojenosti ve vztahu neplatí. Pokud opravdu plánujete miminko, dejte si dvoudenní pauzu a šanci opět zvýšíte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Když do divadla, tak na improshow!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies