Jak být elegánem

Bílá košile, černé kalhoty, sako a kožené boty je osvědčená klasika. Elegánem však můžete být i v džínách a v pruhované košili. Přečtěte si, jak držet krok se stylem a svým tajemným pohledem elegána jistě přitáhnete nejednu obdivovatelku pánského vkusu.
Fotografie muže, který přemýšlí nad životem

Elegán ve vybrané společnosti

Nemusíte mít na sobě zrovna italský oblek a hedvábnou kravatu, aby jste byl za elegána. Stačí vám dobře padnoucí bílá košile, černé kalhoty, sako a kožené boty. Klasikou nic nezkazíte. Pozor však na laciné doplňky: seprané ponožky, gumové hodinky apod. Hodinky jsou ideální kovové, v barvě stříbra. S kombinováním barev opatrně. Jedna barva by měla vždy převažovat.

Vzory a barvy obleku

Pokud kombinujete oblečení se vzorky, držte se následujícího pravidla: Máte-li na sobě dva druhy oblečení se stejným vzorkem, třeba s pruhem, jeden kus musí mít vzorek širší než kus druhý. Takže pokud jsou proužky na saku úzké, pruhy na kravatě musí být široké. Totéž platí obráceně. Pokud chcete naopak zkombinovat dva různé vzory, musí být stejně veliké. Např. košile s drobným károvaným vzorem vyžaduje kravatu s úzkými pruhy.

Soulad barev

Sako a vesta by měly být stejné barvy i materiálu, vzory se však mohou lišit. Chce to ale dobrý vkus a notnou dávku odvahy. Možná je třeba kombinace košile s nejužšími pruhy, k tomu sako s pruhy širšími a kravata s nejširšími.

Elegán v běžném životě

Na méně oficiálních akcích můžete kožené boty vyměnit za semišové a klasické kalhoty nahradit pěknými džíny. Můžete si dovolit více barev a kombinací. Džíny se sakem z vás udělají ležérního elegána. Košili nemusíte volit nutně bílou a bez vzorků. Stále aktuální jsou např. proužky. Kombinace džínů se sakem si můžete dovolit na párty i na vernisáž.

Elegán je tak trochu tajemný

Chcete působit tajemně? Elegantní muži působí vyrovnaně a trochu záhadně. Aby jste toho dosáhl i vy, nevyrážejte do společnosti vystresovaní a dopřejte si před odchodem příjemnou relaxaci.

Elegán je vždy svůj

Žádné z těchto pravidel však dodržovat nemusíte, jestli nechcete. Pravý elegán má totiž svůj vlastní styl. Nebojte se proto experimentovat. Třeba nastolíte nová pravidla.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Mezinárodní konference o svádění
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies