Jablotron - mobilní telefony nemusí být do kapsy

Výrobci mobilních telefonů s každou novou sérií snaží své produkty zmenšovat, odlehčovat, miniaturizovat. Až si pár chytrých hlav v české Jablotronu řeklo, proč nejít cestou přímo opačnou.
Detailní záběr na tlačítka mobilního telefonu

Jablotron - stolní mobilní telefony

Ve všeobecné snaze vyrábět mobilní telefony malé, menší a úplně nejmenší byla myšlenka na obří GSM telefon opravdu odvážná. Ale pracovníci z jablonecké firmy správně vyhmátli správné místo na trhu. Ne každý totiž od mobilního telefonu požaduje všechny myslitelné funkce, jaké mají současné nejmodernější přístroje k dispozici.

Stačí sms a volání

Především starší lidé mají s klasickými mobily problémy. Písmena a číslice na malém displeji jsou pro ně nečitelná, stejně je to i s miniaturními tlačítky a jejich jediný požadavek, který od telefonu vyžadují, jsou většinou hovory se svými blízkými a sem tam posílání sms zpráv. Nepotřebují tedy se svým mobilem špacírovat po ulicích, potřebují mít jen jistotu, že se v případě nutnosti dovolají tam, kam potřebují.

Pevná linka nebo stolní mobil?

V Jablotronu nakonec přišli s nápadem mobilního telefonu, který by zvenku vypadal jako pevná linka. Má klasické sluchátko, ale už při pohledu na část, kde obvykle bývá deset tlačítek s čísly a pár dalších pro předvolby a například opakované vytáčení, je jasné, že tenhle přístroj bude umět i něco navíc.
Především zde najdeme velký displej, který je přehledný a především jsou všechny znaky na jeho ploše čitelné i z větší vzdálenosti. Kromě toho má pod číselníkem klávesnici s písmeny na psaní sms zpráv. Jablotron se soustředil zejména na tyto funkce, které uživatelé nejvíce vyhledávají a snažil se je provést co nejjednodušeji. Kromě volání a psaní smsek vlastník tohoto mobilního telefonu může snadno listovat a doplňovat telefonní seznam. Nový model tohoto telefonu by měl mít v sobě 19 jazykových verzí a díky použití modulu od společnosti Siemens by mě fungovat v každé zemi pokryté sítí GSM.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Comeback božské Angeliny??
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies