Iva Frühlingová - křehká kráska

Ve čtrnácti odjela do Francie za kariérou modelky, v šestnácti založila svou kapelu, ve dvaceti vydala svou první desku. Raketový start a blesková kariéra, to je život převážně francouzsky zpívající křehké krásky Ivy Frühlingové. Jaká je ale doopravdy?

Iva Frühlingová

První krůčky Ivy Frühlingové

Iva Frühlingová se narodila 11. května 1982 v severočeském městě Litvínov. Již ve svých 14 letech odjela do Paříže za kariérou modelky (o Francii ji v dětství nadšeně vyprávěl její dědeček, který odtud pocházel). Iva se zde uchytila velmi rychle. V 17 letech získala smlouvu s prestižní agenturou Elite. Stala se tváří Armaniho, Margaret Astor a Panténe Pro-V. Předváděla v Japonsku, Itálii a mnoha dalších zemích. Jejím největším snem však bylo zpívat.

Z přehlídkového mola k mikrofonu

V roce 2003 si svůj sen o zpívání splnila. Vydala ve Francii debutové album s názvem jejího rodného města: Litvínov. Singl La muerte se okamžitě dostal na špičky belgických hitparád. Média ji začala srovnávat s Vanessou Paradis. Iva se dráhy modelky úplně nevzdala, i když, jak dnes sama přiznává, vnímá modeling pouze jako zdroj finančních prostředků, kdežto zpívání je jejím splněným snem.

Styl hudby Ivy Frühlingové je velmi různorodý. Na jejím prvním albu najdete pop, rock, šanson i elektronickou hudbu. Většina jejich skladeb je ve francouzštině, což dodává jejímu projevu éterickou křehkost a krásu. Její album Litvínov byl za prodej deseti tisíc nosičů oceněn Zlatou deskou.

Sláva ve Francii i v Čechách

Když se Iva vrátila do Čech, měla již za sebou kariéru úspěšné modelky a zpěvačky. O vydání desky u nás zpočátku vůbec neuvažovala. Když se však rozhodla zkustit to, velmi brzy se mohla ujistit o správnosti tohoto kroku. Svou písní La muerte dobyla i české hitparády.

Láska na hudebním poli - Iva Frühlingová a Richard Krajčo

Díky své největší lásce – zpívání, potkala svého vyvoleného – zpěváka Richarda Krajča ze skupiny Kryštof. Po několika měsících si zamilovaný pár řekl své ano a vypadalo to, že tato láska bude hory přenášet. Nicméně půl roku po svatbě došlo k rozvodu.

Nový začátek Ivy Frühlingové

Zatímco dříve Iva pendlovala mezi Francií a Českou republikou, dnes to vypadá, že se pomalu usazuje ve své rodné domovině. Nový přítel, kameraman reality show Bar, vyléčil staré rány a Iva je opět plná elánu a energie. Má za sebou už druhou desku – album s názvem Baby Doll a na jaře tohoto roku objela republiku se svým prvním velkým turné.

Cesta do hlubin Iviny duše

Iva Fruhlingová je na rozdíl od některých slávou posedlých zpěvaček (i rádoby zpěvaček) stále svá. Nezpívá pro pozlátko, ale pro lásku k hudbě, kašle na konvence a dělá si co chce. Nesnáší označení „zpívající modelka” a snaží se neustále vzdělávat. Na svůj věk je neobyčejně vyspělá, což se odraží v jejich písních i projevu. A právě zpěv a Francie zůstanou pro Ivu láskou navěky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Sexy Nicole Scherzinger v 'Men in Black 3'
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies