iPady - jejich oblíbenost stoupá

Patříte mezi příznivce vychytávky jménem iPad a nebo dáváte přednost klasice v podobě notebooku? Zajímá vás, jaká je oblíbenost iPadu v ČR? Za kolik se dá sehnat u nás a kolik ušetříme, pokud si jej objednáme v zahraničí? Čtěte dále a dozvíte se více.

Fotografie tabletu iPad

Oblíbenost iPadu stoupá

Již v prvním týdnu prodeje iPadu v Americe se počet prodaných kusů přehoupl přes 500 tisíc kusů, nyní Apple hlásí více než 7,33 miliónů prodaných kusů (stav k prosinci 2010). Kolik se jich prozatím prodalo v České republice, sice není známo, ovšem to neznamená, že by o iPady nebyl v Česku zájem – právě naopak, jejich oblíbenost stoupá i tady.

Představuje se Apple iPad

Tabletu iPad od Applu dominuje velký displej s úhlopříčkou 9,7 palce (téměř 25 centimetrů, rozlišení 1024 x 768 px), který je stejně jako u iPhone kapacitní a podporuje funkci „multitouch“. Na hloubku má pouze 1,27 centimetrů a váží 680 gramů. iPad pohání čip 1GHz Apple A4. Je dostupný ve třech verzích podle paměti: 16 GB, 32 GB a 64 GB. Výdrž baterie bez potřeby nabití se pohybuje okolo 10 hodin.

Co všechno iPad umí?

Na iPadu je možné provozovat všechny aplikace dosud programované pro iPhone. Tyto aplikace je možné spustit v jejich původním rozlišení, nebo přes celou obrazovku. U iPadu nechybí ani Wi-Fi (případně i 3G), Bluetooth 2.1 + EDR, GPS doplněná o elektronický kompas, akcelerometr a mnoho dalších užitečných věcí.

Ceny iPadu v ČR a v zahraničí

V zahraničí se iPad začal prodávat už před nějakým tím pátkem a je proto zcela logické, že zde budou jeho ceny podstatně nižší, než je tomu v České republice, kde je iPad novinkou. Za verzi s 16 GB diskem zaplatíme v Česku zhruba 13 tisíc korun, za 32 GB verzi 15 tisíc korun a za nejvyšší verzi, která obsahuje 64 GB disk zhruba 17 tisíc korun. Výše uvedené verze v sobě obsahují Wifi připojení. Za iPad s podporou 3G si samozřejmě připlatíme: 16 GB + 3G za 15 tisíc korun, 32 GB + 3G za 18 tisíc korun a 64 GB + 3G za 20 tisíc korun.

V zahraničí se dá sehnat iPad s 16 GB diskem a wifi za 499 dolarů (cca 9 000 korun), 32 GB stojí 599 dolarů (10 700 korun), 64GB iPad přijde na 699 dolarů (12 500 korun). Pokud chcete i modul 3G, připlatíte si dalších 130 dolarů. Pokud si tedy iPad objednáte v zahraničí, vyjde vás mnohem levněji. Záleží tedy jen na vás, zda-li se rozhodnete pro tuto malou (i když poněkud předraženou) vychytávku...

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejbizarnější náboženství světa
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies