Imax 3D kino

Společnost Imax Corporation z Kanady vytvořila a vyvinula tu nejmodernější technologii na celém světě – 3D kino Imax. To vás dostane do světa na pomezí filmu a reality a vezme vás do míst, která se objevovala jen ve vašich představách.

Kreslený snímek z filmu Ze života mravenců

Svět kina Imax

Kino Imax vás dostane do světa, který je na pomezí filmu a reality. Vezme vás do míst objevujících se jen ve vašich vzdálených představách. Uvidíte svět očima slona z Keni nebo se ponoříte do hloubky až 500 metrů pod mořskou hladinou, abyste se setkali s bílými žraloky. Svezete se na ohromné horské dráze a vyzkoušet můžete i bungee-jumping v Grand Canyonu.

 

To ovšem není vše, co kino Imax nabízí. Poznáte pocit beztíže a vidět můžete i svůj vlastní stín na Měsíci. Objevíte se uvnitř cév a poputujete až k srdci – jednoduše se naleznete uvnitř lidského těla. Ocitnout se můžete i uvnitř atomu a v něm prozkoumat jeho stavbu. Ve světě Imaxu prostě můžete zažít každou hodinu jiné dobrodružství.

 

3D efekty kina Imax

3D efekty společnosti Imax jsou uznávány jako nejlepší trojrozměrná technologie na světě. Imax vyvinul unikátní 3D kameru, která umožňuje dvě operace kamery pouze v jednom přístroji. Výsledkem natáčení pak jsou dvě role filmu. Jedna pro pravé oko a druhá pro levé.

 

Návštěvníci kina Imax mají na sobě polarizované brýle, které jsou vybaveny čočkami stejného polárního zaměřování pro pravé a levé oko jako projektor. To znamená, že pravé a levé oko dostává jen obraz pro ně určený a uvnitř mozku se pak skládá iluze trojrozměrné reality.

 

Imax 3D kino podrobně

Plátno kina Imax

Filmové plátno kina Imax je 20 metrů vysoké a 25 metrů dlouhé. Je vyrobeno ze speciálního difúzního vinylu, který je perforován několika tisíci úzkými dírkami, jenž umožňují volné procházení zvuku. To dává plátnu Imax tzv. akustickou otevřenost. Plátno je ploché s jemným zakřivením přesahujícím za okraj oblasti periferního vidění. V kombinaci s umístěním sedadel pod úhlem 23 stupňů to znamená, že budete mít volný a nerušený výhled z jakéhokoliv sedadla.

Ozvučení Imaxu

Všechna kina Imax jsou vybavená digitální audio technologií, která zajišťuje neuvěřitelný zvuk, jenž divákům pomůže úplně se ponořit do filmu. Pro každý soundtrack, který ve filmu hraje, se používají 3 cédéčka, které jsou s filmem v počítačové synchronizaci.

Imax projektor

Promítací zařízení neboli projektory společnosti Imax jsou těmi nejdokonalejšími, nejvýkonnějšími a nejpřesnějšími projektory, které byly kdy vyrobeny. Jejich výkon a spolehlivost zajišťuje rotační smyčka pohybu filmu.

Filmové okénko Imaxu

Kino Imax vyžívá 70 mm formát s 15 perforacemi, což je největší a nejkvalitnější filmový materiál na světě. Tento filmový formát Imaxu je více než 10x větší než klasické filmové okénko s formátem 35 mm.

Kino Imax a jeho vzdělávací program

Pod souhlasem ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR společně s odborníky z Výzkumného ústavu pedagogického a Přírodovědecké fakulty UK připravilo kino Imax vzdělávací program pro školy v České republice.

Vzdělávací program Imaxu zahrnuje:

  • Vzdělávací filmy Imax promítané v kině Imax
  • Motivační soutěže s didaktickými pomůckami
  • Pracovní sešity na témata spojená s danými filmy
  • Slevy pro školy

Filmy, které v Imaxu můžete shlédnout

  • Santa vs. Sněhulák 3D
  • Lovecká sezóna 3D
  • Mravenčí polepšovna 3D
  • Divoké safari 3D
  • Prokletý hrad 3D
  • Žraloci 3D
  • Tajemné hlubiny 3D
  • Nascar 3D
  • Space Station 3D
  • Tajemství Titaniku
  • Království hmyzu 3D

Vstupné pro Imax kino

Dospělí: 159 Kč
Děti do 12 let: 109 Kč
Studenti a držitelé ISIC karty: 119 Kč
Rodinné vstupné (2 dospělí a 2 děti do 12 let): 444 Kč

U některých filmových představení však mohou být stanoveny speciální ceny vstupného.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nové hry útočí
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies