Hybridní Honda CR-Z

Představujeme Vám první hybridní kupé od společnosti Honda, které se pyšní nejen sportovním vzhledem, ale také u hybridních vozů neobvyklou manuální šestistupňovou převodovkou.

Hybrid ve sportovním stylu

Automobilka Honda představila v Detroitu své první hybridní kupé s označením CR-Z, které je určeno pro americký trh. Na březnovém autosalónu v Ženevě bude představena také hybridní verze pro Evropu a Japonsko, která by měla mít karoserii typu kupé s 2 + 2 sedadly.

Novinka je podobná modelu Honda Insight, působí ovšem mnohem sportovnějším dojmem. Navíc má o 115 milimetrů menší rozvor náprav (což by vozu mělo zajistit lepší obratnost a ovladatelnost) a je o 295 milimetrů kratší.

Co ukrývá pod kapotou?

U Hondy CR-Z nalezneme benzínový čtyřválec 1,5 litru doplněný o elektrický hybridní pohon se šestistupňovou manuální převodovkou (ta je u hybridních vozů opravdovým unikátem). Hybridní Honda se může pochlubit výkonem 122 koní (91 kW) při 6600 otáčkách a 174 Nm točivého momentu při 4800 otáčkách. Zrychlení z 0 na 100 km/hod. proběhne během 9,7 sekund, což není zrovna na Hondu málo.

Podle automobilky Honda, si řidič může vybrat ze 2 základních jízdních režimů – úsporného a nebo sportovního. Dle zvoleného režimu elektronika nastaví odlišně charakteristiky škrticí klapky, řízení, klimatizaci nebo dobu vypnutí motoru při zastavení.

Kdy se začne Honda CR-Z vyrábět?

Výroba hybridní Hondy CR-Z by měla započít v prvním čtvrtletí tohoto roku. Japonská verze Hondy již v únoru tohoto roku. O Evropské verzi této novinky se toho příliš mnoho neví, nechme se tedy překvapit čím nás překvapí…Jisté je, že by se na evropském trhu měla objevit v roce 2011. O aktuálním dění Vás budeme informovat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Marika Šoposká – nová tvář českého filmu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies