Hudbou a sportem proti depresi

Depresivní porucha je onemocnění celého organismu. Postihuje tělo fyzické (ubere vám energii a chuť k aktivitám), podstatně ovlivní náladu a změní celkové myšlení a chování. Pokud vidíte věci příliš černě, chce to změnu. Základem je pozitivní přístup.
Fotografie muže sedícího u stolu s dvěmi červenými židlemi a telefonem na stole

Jak se zbavit deprese?

Lidé kteří často trpí depresemi poznáte na první pohled. Tito lidé bývají nesoustředění, nerozhodní, bez energie. Obvykle mají pocit beznaděje, méněcennosti, bývají často podráždění, trpí ztrátou chuti k jídlu i sexu, trpí nespavostí a také velmi často zapomínají na svou rodinu i přátelé.

Jak deprese vzniká?

K depresi jsou náchylní lidé, kteří mají nízkou sebeúctu, dívají se na svět s pesimismem nebo jsou přemoženi stresem. Také nemoci, jako je infarkt, mrtvice, rakovina, Parkinsonova choroba nebo hormonální nepořádek, způsobují depresi. Lékaři potvrzují možnost, že depresivní poruchy mohou být i dědičnou záležitostí.

S depresí bojujte přirozenou cestou

Jediným lékem proti této psychické nemoci jsou antidepresiva v kombinaci s psychoterapií. Mnohem lepší je však zbavit se deprese přirozenou cestou, nejlépe bez prášků. Jak na to? Pozitivním přístupem. Neexistuje důvod, proč zrovna vy byste se nemohli negativních myšlenek zbavit. Začněte tím, že přestanete řešit svůj věk. Ve středních letech dochází u mužů často ke zlomu, proto zůstaňte stále mlád - pamatujte, jak se cítíte, tak i vypadáte.

Přečtěte článek o tom, jak zůstat stále mlád i v pokročilejším věku>>

Hudba - účinný lék proti depresím

Hudba a různé zvuky mají velmi významný vliv a relaxační efekt nejen na naše tělo ale i ducha. Napjatým a nervózním lidem se doporučuje pomalá a tichá hudba. Klasická hudba má obzvlášť dobré účinky. Ve chvíli, kdy cítíte napětí, jste ve stresu a potřebujete zvládnout více úkolů, udělejte si čas pro sebe. Je dobré si relaxační hudbu pouštět vždy, když se cítíte v napětí.

Masáže uvolňují napětí, dopřejte si je také

Masírování, může být velmi uklidňující. Pomocí něžného dotýkání všechno napětí většinou velmi rychle mizí.

Teplá koupel - relaxace, která odbourává stres

Už po staletí lidé používali teplou vodu na uklidnění unavené a napjaté mysli i těla. Tato metoda navozuje hlubokou emocionální relaxaci. Pravidelné horké koupání stojí za vyzkoušení a „pozvat” můžete i partnerku...

Sportem účinně proti depresím

Účinným lékem proti depresi je sport. Najděte si nějakou pohybovou aktivitu a věnujte se jí. Sport je vlastně způsobem odreagování, při kterém dochází k uvolňování tzv. štastných hormonů (endorfinů). Při pravidelném sportování postupně roste pocit pružnosti, síly a zdraví a také se zlepšuje kvalita spánku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Top 10 nejšílenějších sportů na světě
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies