Hudba budoucnosti

Chtěli byste si sami zkusit udělat vlastní hudbu, ale normální hudební nástroje vás nebaví? Pokud jste zároveň fandové do elektroniky nebo lega, nabízejí se vám dneska dost kreativní možnosti...

Zdroj: veidas.lt

Kaossilator - kapesní mixáž

Tohle zařízení trochu připomíná hrací konzoli gameboy a rozhodně je stejnou měrou určené pro hraní. Nejen ovšem hraní si ale také hraní hudby, kterou můžete rovnou vytvořit a zmixovat jedním šmahem. Velmi přenosné rozměry téhle mašinky z ní dělají instantní hit každé párty, na kterou ji s sebou vezmete. Samozřejmě by bylo vhodné, kdyby se jednalo o nějakou trance nebo techno párty, protože zvuk Kaossilatoru je elektronický. Nenechte se ovšem zmýlit, kvalita výsledné skladby záleží v zásadě jenom na vašem umu, protože nahrávání jedné opakující se stopy za druhou vám nakonec umožní spoustu překrývajících se stop najednou. V níže přiloženém videu je ukázka remixu jedné ze slavnějších (a složitějších) skladeb Johanna Sebastiana Bacha, který by si na něčem takhle vychytaném naprosto nepochybně ujížděl, sluch nesluch.

Laserová harfa do každé vesmírné lodě

Hráli jste někdy tetris? Ne? A vy jste z minulosti? Jestli jste to hráli, pravděpodobně se vám už nikdy nepodaří z mozku vymazat tu neuvěřitelně návykovou melodii, která v tom zní dokola a dokola a dokola. Jednou z nejvypimpenějších adaptací téhle klasické pařičské hudební skladby je její zahrání na laserovou harfu, kterou vám určitě doporučuju si poslechnout - bude vás to ostatně stát jenom jeden klik života. Laserovou harfu si pravděpodobně nebudete schopní nosit všude s sebou, ale možná by nebylo nepřekonatelným problémem nainstalovat si ji do pokojíčku nebo s tím otravovat v nejbližším klubu tak dlouho, než ji tam zamontují hned u mikrofonu na karaoke. Princip je jednoduchý: každý paprsek světla je jedním tónem a dokud budete ten paprsek rukou přerušovat, bude ten tón hrát. Nemuselo by tak být nijak zvlášť složité naučit se na to hrát, pokud jste tedy ve školce zvládali alespoň xylofon. Výsledný cool faktor je přitom nesmírný.

Reactable pro MC Igráčka

Pro fandu do elektronické hudby je tahle okultně vypadající svítící deska hotovým svatým grálem. Taky je to už opravdu futuristický přístroj, který by pravděpodobně působil mimozemsky kdekoli ve vesmíru ve kterémkoli dějinném období. Co je na tom ale úplně nejlepší je to, že už je to narozdíl od klasických nástrojů opravdu přizpůsobené tomu, jak se dělá elektronická hudba. Pomocí runových ovládacích kamenů made in Asgard můžete jen jejich vzájemným umístěním ovlivňovat výšku tónů, jejich modulaci a hlasitost, frekvenci a rytmus, prostě všechno. Některé kameny jsou právě jenom takové štelovací, některé zase vydávají tóny a jiné dělají drum and base. Ovládání je překvapivě snadné - šup s šustrem na stůl a hraje to, otoč šutr a změníš tón nebo rytmus, přibliž a zrychlíš frekvenci, oddal a zpomalíš frekvenci, sundej ze stolu a ticho. Runové kameny navíc může snadno kolem stolu ovládat hromada lidí, takže byste si mohli založit i takovou hustou šutrokapelu. A zmínil jsem se už, že to svítí?

Včelí diskotéka Reactogon

Víte jak včeličky sdělí svým soudružkám v úlu, kam letět na ten nejlepší med? Zatančí před nimi takový taneček, kterým napodobují svůj let. Tak nějak funguje i tahle hračka, která vypadá na první pohled jako medová plástev. I tón zde putuje po hexech, které představují různé tóny, přičemž tón zní, dokud letí. Některé plástve tón odchýlí jinam, některé ho změní. A o co vlastně jde? Je to takový hlavolam, protože abyste úspěšně zahráli písničku, potřebujete ji tak nějak dopředu naprogramovat. Výhodu to má v tom, že můžete nejdřív v klidu skládat hexy, jako byste řešili nějakou hádanku nebo matematickou rovnici. Pokud ale na to máte mozkové buňky, nejenže to bude extrémně navýkové a pekelně zábavné, ale výslednou tranceovou vypalovačkou rozhodně rozjedete jakoukoli párty a stanete se v očích nejedné mařky naprostým MC Magičem. Jedinou zásadní nevýhodou těchle Reac-tovin je zatím poměrně vysoká cena a nízká dostupnost v našich končinách. Na tom by se ale při troše štěstí brzo mohlo něco změnit. Pro děcka by to pak bylo úplně neuvěřitelně úžasné - logické lego puzzle, které dělá hudbu a je to barevný svítící počítač. S tím je zavřete do místnosti a už vás nikdy nebudou potřebovat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Dara Rolins – krásné tělo, sexy hlas
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies