Hra s nevěrou – Příběh člověka, který vykolejil

Máte standardní, nudný život a jezdíte každý den stejnou rutinní cestou, stejným vlakem? Tak se toho držte. Nemuselo by se vám to vyplatit. Stejně jako hlavnímu hrdinovi knihy Vykolejený, na jejímž základě byl natočen film Hra s nevěrou.

Herečka Jennifer Aniston nahá při  focení

Vykolejený - Příběh obyčejného chlapa

Není to jen kniha, může se to stát i vám...

Vyjímečně a poprvé na Samuraji dělám recenzi na knihu. Do budoucna bych tak chtěl činit častěji, pokud bude kniha opravdu stát za to. Věřím tomu, že vy, naši čtenáři oceníte, že to budou spíše knihy typu „Může se to stát i vám…” nebo různé druhy bojových manuálů a příruček o přežití.

Hned pro začátek jsem vybral knihu Vykolejený, která byla nedávno zfilmována pod názvem Hra s nevěrou s Clivem Owenem a Jennifer Aniston v hlavních rolích.

Hra s nevěrou – Základ děje

Charles pracuje v reklamní agentuře a žije se svou ženou a nemocnou dcerou. Jeho život má svůj řád a stereotyp, který mu vyhovuje, protože se mu jednak nic měnit nechce, jednak mu chybí síla a odvaha něco měnit. A každý den jezdí do práce stejným vlakem v 8:43. Prostě vše v zaběhlých kolejích.

Jednoho dne však Charles nestíhá, musí jet vlakem v 9:05 a ještě k tomu zapomene peněženku s měsíčníkem. Pořád celkem normální situace. Jenže. Ve stejném vlaku cestuje do práce Lucinda, vdaná žena zaměstnaná v realitní agentuře. A Lucinda za Charlese zaplatí lístek, což vede k jeho nevyhnutelnému vykolejení.

Charles se začne s Lucindou vídat čím dál více a čím dál méně myslí na svou ženu. Jeho osobní život je v troskách a Lucinda je tak jiná… To je dovede až do levného hotelu Fairfax.

Z celkem obyčejné nevěry se ale stává noční můra ve chvíli, kdy milence přepadne útočník, který si říká Vasquez. Charlese zmlátí, Lucindu brutálně znásilní přímo před ním a oba je okrade. Ale noční můra teprve začíná.

Vasquez začne Charlese krutě vydírat a během několika týdnů je život muže, který náhodou vykolejil, v troskách. Ten se nakonec odhodlá k velmi riskantnímu kroku, který ovšem vede ještě do většího šílenství…

Hra s nevěrou – Co můžete od Vykolejeného očekávat?

Propracované osobnosti a vývoj hlavních hrdinů

  • budete sledovat, jak se bortí zajeté koleje Charlesova života a jak se z ustrašeného muže zatlačeného do roku pomalu, ale jistě stává někdo, kdo chce zatlačit zpět

Kvalitní zápletka

  • jestli už vás nebaví tuctové filmy a knihy, Vykolejený vás velmi příjemně překvapí

Intenzita napětí

  • kniha ani film vás nenechají vydechnout, dokud vše neskončí

Překvapivé rozuzlení

  • závěr vás natolik překvapí, že budete v šoku ještě hodně dlouhou chvíli

James Siegel - Autor knižní předlohy Vykolejený

  • pracuje dlouhá léta v reklamní agentuře BBDO
  • poměrně nedávno se rozhodl podle vlastních slov: „napsat i něco delšího než reklamní text” a hned jeho první kniha Epitaf získala nominaci na nejlepší prvotinu roku
  • jeho druhý román Hra s nevěrou (původně u nás vyšel pod názvem Vykolejený) o obyčejném člověku, kterému se najednou stane ze života peklo se stal bestsellerem a na jeho základě byl natočen stejnojmenný film

Hra s nevěrou – základní informace o filmu

Originální název

Derailed

Žánr

thriller

Země původu

USA

Premiéra (USA)

2005

Herecké obsazení

Clive Owen, Jennifer Aniston, Vincent Cassel

Režie

Mikael Håfström

Hra s nevěrou (Vykolejený) – základní informace o knize

Originální název

Derailed

Žánr

thriller

Země původu

USA

Poprvé vydáno (ČR)

2003

Autor

James Siegel

Nakladatelství

Domino

Hra s nevěrou – hodnocení redakce

Kniha je výborná, napínavá a bude vás držet až to konce. Film je temný, obzvláště exceluje Vincent Cassel v roli hlavní záporné postavy. Jednoznačně doporučujeme.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Odvázaná Britney Spears
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies