Homosexuální adopce – jste pro nebo proti?

Otázka, zda-li mohou homosexuální páry vychovávat a adoptovat děti je velmi hojně probíraná, setkává se s kladnými, ale také s četnými negativními ohlasy. A co vy? Jste pro a nebo proti?

Fotografie zachycující líbající se homosexuální pár

Co je to homosexualita?

Pro ty méně znalejší v této oblasti přinášíme doslovný překlad slova "homosexualita" ze slovníku: Homosexualita (z řeckého homós stejný a latinského sexus, pohlaví) je výhradní nebo převažující erotická náklonnost k osobám stejného pohlaví. Používají se také označení homosexuální orientace, homosexuální preference, homosexuální zaměření, homosexuální založení a další.

Registrované partnerství versus manželství heterosexuálů

Nová verze občanského zákoníku, kterou připravilo ministerstvo spravedlnosti, počítá s tím, že registrované partnerství má být postaveno na úroveň manželství. Homosexuální páry by tak mohly mít nárok na vdovský důchod či sociální dávky. Budou mít homosexuálové stejné práva jako heterosexuálové v manželském svazku? Budou mít homosexuálové právo založit si svou vlastní rodinu?

Homosexuální adopce - ano či ne?

Homosexuálních párů, které by chtěli založit rodinu, je každým rokem více. Setkávají se s četnými negativními ohlasy, které jim jejich sen znesnadňují. „Nemohou-li děti ani teoreticky plodit, neměli by je ani adoptovat“ - zní nejčastěji. Co myslíte, měli by homosexuální páry vychovávat děti?

 

Mohou poskytnout dítěti, které již na začátku svého života nezažívá dostatečně mateřskou i otcovskou roli dobrých rodičů, tyto staletími prověřené hodnoty? Hodnoty poskytující do života ony správné a žádoucí rodinné kompetence a vzory? 

 

Je jistě pravda, že v ideálních podmínkách nevyrůstají ani děti v heterosexuálních svazcích. Ale přece jen tyto děti žijí v prostředí, které je může lépe připravit na jejich další život a na budoucí partnerské vztahy.

Svět muže - další zajímavé články z rubriky

Muži versus přechod - co nás čeká a nemine?

Celebrity - rekordmani v počtu manželství a nejen to

Jak svět dobýval vesmír?

Kondomy - vše o nich...

Kuriózní sexuální zranění - ve stopách Angeliny Jolie?

Známé sexuální obyčeje na světě

 

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Soutěžte s Vřískotem 4 o skvělé ceny
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies