Holící strojky - dejte sbohem žiletkám

Už vás nebaví holení s obyčejnou žiletkou, která vám způsobuje škrábance na tváři? Zahoďte ji a investujte do holícího strojku. Vždyť dnes už to není drahá záležitost a investice se vám vrátí v podobě krásně hladké pokožky a ušetřené námahy i času.

Detailní záběr na holící planžetu pánského holícího strojku

Typy holících strojků

  • Planžetové holící strojky
  • Hlavicové (rotační, frézkové) holící strojky
  • Zastřihovače vousů a nosních chloupků

Rozdíly v napájení u holících strojků

Existují tři varianty, kterými můžete holící strojek napájet:

 

  • Akumulátorový holící strojek
  • Síťový holící strojek
  • Bateriový holící strojek

 

Pokud jde o akumulátorový strojek, je nejlepší volbou mezi cenou a mobilitou. Síťové holící strojky jsou zase vhodné pro muže, kteří mají vždy přístup k síťové zásuvce. A co se týče holícího strojku na baterie – je levný, ale ne vhodný pro každodenní použití (za rok by vás jeho provoz vyšel dráž než nejlepší model).

Údržba holících strojků

U údržby holících strojků záleží na jejich typu. Některý strojek musíte po oholení vyčistit štětečkem, jiný stačí pouze opláchnout. V dnešní moderní době už existují holící strojky, které jsou vybaveny jednotkou Clean and Charge, tedy vyčisti a nabij, což znamená, že vy se staráte jen o vaše oholení a údržba je přenechaná tomuto systému.

Kvalita holících strojků

S jistotou lze říct, že každý holící strojek vás oholí. Teď jen záleží na tom s jakým komfortem to udělá. Například čím více holících hlav strojek má, tím je holení kvalitnější a vy budete méně naklánět zápěstím pro dosažení perfektního výsledku.

Citlivá pokožka a holící strojky

Jestliže máte citlivou pokožku, tak ani to není problém pro holící strojky. Na trhu najdete i takové, které jsou určeny právě pro tento typ pokožky, stačí si jen vybrat.

 

Například model, kde si pomocí tlačítka dávkujete gel, díky jemuž strojek lépe klouže po pokožce a nedráždí ji. Nebo jiný, podobný model, kdy strojek sám dávkuje tzv. kondicionér na tvář. S některými omyvatelnými holícími strojky se můžete oholit za použití gelu či pěny, které jsou určeny pro mokré holení.

 

Na ceně strojku nezáleží

Pokud jste se rozhodli, koupit si holící strojek, tak na malé cenové rozdíly se nedívejte. Takový strojek je investice alespoň na 3 roky a dnes ušetřená malá částka vás pak může dlouho mrzet.

 

Raději koukejte na drobné rozdíly jako je rychlost nabíjení, počet kontrolek nabití baterie nebo doba výdrže na akumulátoru.

 

Proč právě holící strojek?

Je několik důvodů, proč si holící strojek pořídit: například vás už nebaví holení s žiletkami, chcete nahradit váš poněkud starší model, nebo chcete udělat radost svému blízkému a holící strojek se vám zdá jako perfektní dárek, což zejména před blížícími se vánočními svátky oceníte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejbizarnější náboženství světa
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies