Holandsko po chlapsku

Holandsko je ve světě známé nejenom díky dřevákům, sýrům, tulipánům a větrným mlýnům. Spoustu turistů láká do země větrných mlýnů i mnoho dalších, ryze mužských atrakcí. Jaké máme na mysli?

Fotografie muže v černé bundě

Vzhůru do Holandska

Holandsko leží v severozápadní Evropě a je jednou z nejhustěji osídlených zemí na světě. Oficiální název země je Nizozemské království. Úředním jazykem je nizozemština, ale bez problémů se zde domluvíte anglicky i německy, místy rovněž francouzsky a italsky, a vyloučeny nejsou s ohledem na složení obyvatel ani další jazyky. Holandsko je se svými 16 338 000 obyvateli moderním multikulturním národem.

Groninger Museum, Groningen - Unikátní moderní muzeum ze skla, hliníku a cihel na umělém ostrově ... 

Unikátní moderní muzeum ze skla, hliníku a cihel na umělém ostrově ukrývá ve třech pavilonech sbírky archeologických nálezů, uměleckých řemesel, čínského a japonského porcelánu, klasického umění od 16. století a současného umění.

Houseboat museum v Amsterdamu - jediné muzeum hausbótů na světě

Jediné muzeum hausbótů na světě nabízí návštěvníkům autentický zážitek ze života na kanálu v hlavním městě Holandska. Loď, na které byl pohodlný dům na vodě s kapitánskou kabinou s kavalcem, rozměrným obývacím pokojem, kuchyní a koupelnou zařízen, byla postavena v roce 1914 a od té doby nesla jméno Hendrika Maria.

Kaasmuseum v Alkmaaru - určeno pro milovníky sýra

Holandské Muzeum sýra je umístěno v centru města proslaveného svými sýry Alkmaaru v historické budově Weighhouse. Muzeum ukazuje technologie výroby sýru a másla, obchod a život na venkově od minulosti až po současnost. Představu dokreslují původní pomůcky, dokumentární filmy a obrazy.

Maritiem Museum v Rotterdamu - námořní muzeum

Námořní muzeum v srdci Rotterdamu. Rotterdamské námořní muzeum představuje historii stavby lodí v Holandsku, život na moři v 17. a 18. století, rotterdamský přístav a množství souvisejících exponátů. Zároveň nabízí i prohlídku lodi Buffel z 19. století.

Museum Overloon - muzeum 2. světové války

Muzeum bojů a hnutí odporu Overloon neboli Muzeum 2. světové války je stálou připomínkou tehdejší doby. Kromě bojové techniky vystavené v parku, jsou zde soustředěny nejrůznější materiály o 2. světové válce od fotografií, přes dokumenty, až po mapy a makety. Kromě toho je zde v budově bývalého koncentračního tábora umístěna výstava věnovaná obětem těchto táborů v Evropě a Asii v letech 1940 - 1945.

Duinrell - pro relax i zábavu

Zábavní park pro celou rodinu s atrakcemi jako je splash, bobová dráha, lanovka a mnoho dalších. Součástí parku je i areál bazénů Tikibad s mořským příbojem a více než kilometr dlouhou soustavou tobogánů.

Holandsko - ráj milovníků zlatavého moku

Pokud vás zajímá, co se v Nizozemí nejvíce pije, určitě některé z vás překvapí zjištění, že Holanďané, stejně jako Češi, rádi holdují pivu a Nizozemí je také, stejně jako ČR pivovarskou mocností. Podstatným rozdílem v prodeji piva ve srovnání s ČR je to, že pivo se zde prodává v menších lahvích a točí do menších sklenic. Standardem jsou 0.3 l. láhve a tato velikost se většinou také dodržuje i v restauracích a v barech.

 

Mezi oblíbená a velmi známá typicky holandská piva patří například: Heineken, Amstel, Alfa, Grolsch, Dommelsch, Brand,Palm,Corona, De Koninck, Batavier,Bavaria, Bokbier, Borgenbier a mnoho dalších.

Ajax Amsterdam - pro fotbalové fanoušky

Pokud jste nadšeným fotbalovým fanouškem a zajímá Vás vše, co se týče fotbalu, nezapomeňte při svých toulkách holandskými ulicemi navštívit známý fotbalový stadion v Amsterdamu. Tento stadion byl otevřen v roce 1996 a jeho kapacita dle oficiálních ůdajů činí 51 450 diváků. No řekněte sami, to už je docela slušná návštěvnost, nebo ne?

Další oblasti seriálu „Cesta kolem světa"

Cesta kolem světa - Thajsko

Cesta kolem světa - Mexiko

Cesta kolem světa - Francie

Cesta kolem světa - Itálie

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Sexy Nicole Scherzinger v 'Men in Black 3'
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies