Hitparáda adrenalinzážitků

Jste adrenalinový typ, milující vzrušení, nové věci, akci a dotek nebezpečí? V tom případě jste nejspíše už nějaký ten adrenalin vyzkoušeli. Adrenalinové zážitky mohou být dobrou inspirací na originální dárek pro stejného adrenalinového nadšence jako jste vy. Kromě bungee jumpingu, který má svou největší slávu již za sebou, se nabízí i další bláznivé kousky, co třeba jízda hummerem?

Snímek zachycující tandemový seskok

jízda v HummeruZahrajte si na vojáky

Vyzkoušejte bezkontaktní adrenalinový sport paintball. Vyřaďte své protihráče střelbou ze zbraně. Ke střelbě se používají želatinové kuličky ráže 0,68 palce. Kulička zanechá pouze skvrnu na oblečení. Paintball zaručí výbornou zábavu, umožní vám vrátit se zpět do vašeho dětství. Budete se schovávat v zákopu, bunkru a je třeba zdolat náročné překážky. Jedinou nutností při paintballu je obličejová maska. Pokud ji máte, je paintball bezpečnější než fotbal či golf. Agentury nabízející adrenalinové zážitky vám umožní prožít army den. Vzpomeňte, jak jste si hráli na vojáky. Vyfasujete balíček s jídlem, kombinézu a směle můžete naskočit do armádního vozidla. Řízení obrněného transportéru jistě bude vynikajícím zážitkem. Noc strávíte v plátěném přívěsu.

Je libo kouknout na zem z výšky?

Výšky slibují mnoho adrenalinových zážitků. Chcete padat volným pádem, vyzkoušet pohodový let balonem nebo vzrušující akrobatický let? Bungee jumping asi není třeba představovat. Jde o nejznámější zážitek zvyšující hladinu adrenalinu. Skočit můžete z jeřábu, mostu i z vysílačů. Výhodou bungee jumpingu je poměrně nízká cena. Za pohodovou cenu si koupíte tandemový seskok. Dnes velice oblíbený, ale také celkem riskantní zážitek. Nemusí se vám otevřít padák, pojistkou je v tomto případě padák záložní. Ten lze otevřít, až bude hlavní padák odhozen. Výhled na zem ve dvou si užijete při paraglidingu. Cena letu trvajícího 5 až 10 minut je asi 1 700 korun. Při startu jste připoutáni lankem k navijáku. Po rozběhu nebo krátké jízdě za autem se s pilotem vznesete. Více adrenalinu zaručí rozběh z kopce. Pro romantiky, kterým je adrenalin blízký, doporučuji let balonem. Let je celkem bezpečný, hrozí jen zachycení koše o dráty vysokého napětí a podobně. Koš se pak může rozhoupat a zřítit se. Chcete letět opravdu vysoko? Proleťte se až do vesmíru. Odstartujete z Nového Mexika. Let trvá dvě hodiny, samým vesmírem se ovšem pokocháte pouhých pět minut. A cena? Nic moc, 200 000 dolarů. Že tolik nemáte? Mnoho z nás se myslím spokojí s obyčejným akrobatickým letem za 2 900 korun. Užijeme si přetížení +6 až -3 G a budeme rádi, že za deset minut budeme opět stát nohama pevně na zemi.

Nechte kamaráda unést komandem

Čeká ho svatba nebo bude mít narozeniny? Únos komandem je zážitek, na který nikdy nezapomene. Zvláštní jednotce, která únos provede můžete nadiktovat vlastní scénář. Stačí poskytnout plán trasy, popis osoby a další nutné údaje. Jednotka uneseného odveze na domluvené místo, kde se vše vysvětlí.

Nechte se vycvičitjízda na člunu

SWAT – jednotka rychlého nasazení. Na vlastní kůži můžete zažít rychlé nasazení, speciální zbraně a taktiky ozbrojeného zásahového komanda. Během tohoto adrenalinového zážitku si vyzkoušíte zásah jednotky SWAT, dostanete kompletní výstroj, povedou vás zkušení instruktoři skutečných speciálních jednotek. Užijte si cvičný zásah s reálným scénářem a představiteli.

Rychle z kopečka

Hitem mezi adrenalinovými zážitky je zorbing. V průhledné kouli se řítíte obrovskou rychlostí z kopce. Dráha je obvykle dlouhá 200 metrů, za 1 600 korun ji sjedete hned čtyřikrát. Zorbing může být nebezpečný. Jistě si vzpomínáte na smrtelnou nehodu, která se stala loni v Beskydech.

Oblíbených adrenalinových zážitků je opravdu mnoho. Kromě zmiňovaných si můžete zalyžovat na vodních lyžích, projet se hummerem, vydat se na plavbu lodí,  vznášedlem, nafukovacím člunem ve sněhovém korytu nebo si nechte nazout sedmimílové boty. Tak snad jste si vybrali to své.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Procesory budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies