Guns N´Roses - pistole vystřelí v Praze

Na novou desku Guns N´Roses čekají jejich fanoušci už skoro 15 let. Za tu dobu se totálně změnila sestava kapely, bylo vypuštěno několik zaručených zpráv ohledně nových skladeb a koncertech a především se utratily milióny dolarů.
Fotografie zobrazující dav při koncertě

Guns N´Roses - čekání na čínskou demokracii

Titul nového dlouho očekávaného alba znají snad už i kojenci na celém světě. Chinese Democracy mělo mít svou premiéru už několik let nazpět. Místo toho jsme svědky neustálého mediálního kolotoče, kdy především hlavní postava Pistolí, Axl Rose, trousí do světa různá data vydání a sliby ohledně koncertů. Už několikrát bylo avízováno, kolik nových skladeb je napsáno, ve kterém studiu a jaké verze se pořídily a kdo momentálně s Guns ´N Roses "už definitivně" spolupracuje na konečné verzi nahrávky.

Guns N´Roses - netrpělivost přerostla v apatii

Místo toho však následovaly další a další odklady a jen vymýšlení důvodů, proč se zrovna nepodaří dodržet slíbené termíny, by už zaměstnaly menší pracovní tým. Největším problémem současných Guns N´Roses je totiž to, že v jejich čele stojí jako jediný vládce Axl Rose. Ten rozhoduje v podstatě o všem a hřeší na skutečnost, že bez jeho pronikavého hlasu by to už nebyly správné Pistole a Růže. A jeho nerozhodnost stojí za tím, že i věrní příznivci této americké kapely už začali pochybovat o tom, zda vůbec ještě nějaká deska vyjde. Ale Axlovi to nevadí, neustálé zvyšování nákladů se zatím zapláclo velice úspěšnou Best of kompilací, která okamžitě zamířila k prvním místům žebříčků. Jenže neustálé tahanice o definitivu nového alba už unavují fanoušky Guns N´Roses, kteří za ty roky předvedli opravdu božskou trpělivost.

Guns N´Roses - vzestup ...

Kariéra Pistolníků začala v polovině osmdesátých let a už první velkou deskou Appetite for Destruction zahýbali hudební scénou. Dvacet miliónu prodaných nosičů z alba udělaly jeden z nejlépe se prodávajících debutů všech dob. Skupinu kromě hráčských dovedností (především byl a je ceněn kytarista Slash) provázela až punková divokost, která mimo pódium vedla k množství rozličných incidentů a bylo až s podivem, že se s přihlédnutím k hromadě spotřebovaného chlastu a drog kapela rozložila až v půlce deváté dekády. Jejich hvězdná hodinka však přišla v roce 1991, kdy vydali alba Use Your Illusion I a II a následující měsíce jste na ně mohli narazit všude, kam jen vedla televizní přípojka a dosáhlo rozhlasové vysílání. Pohříchu to však byla poslední autorská produkce v rámci Guns N´Roses.

Guns N´Roses - ... a pád

Během turné, které trvalo 28 měsíců opustil kapelu kytarista Izzy Stradlin, jehož fyzično i psychično už si muselo odpočinout od kolotoče muziky, mejdanů, ženských, alkoholu a drog. Nahradil jej Gilby Clark a kapela nahrála desku předělávek The Spaghetti Incident?, které měla být původně předělem k dalšímu fungování, ale dosud je úplně poslední dlouhohrající deskou Pistolí. V průběhu dalších let odešli všichni stálí členové sestavy. Slash založil svůj projekt Slash´s Snakepit a nyní hraje s Velvet Revolver, Gilby Clark nahrává pravidelně sólová alba, Duff McKagan a Matt Sorum na chvíli zakotvili v Neurotic Outsiders, aby se tito ex-guneři pravidelně potkávali v dalších seskupeních. A na rozdíl od Axla stále tvořili, natáčeli a vydávali další písně, zatímco podivínský frontman nebyl schopen Guns N´Roses dát do chodu.

Guns N´Roses - konečně turné

V tomto roce se však stalo něco neuvěřitelného. Guns N´Roses oznámili další termíny koncertní trasy a tentokrát se opravdu na pódiích objevili. Jak dlouho to vydrží, těžko odhadovat. Každopádně kromě velkých festivalů by letos měli zamířit i do České republiky, konkrétně 13. června do Sazka Areny. A deska Chinese Democracy by měla už taky konečně zavítat na pulty obchodů. Nezbývá než parafrázovat známý výrok - když Axl Rose dopustí, i Pistole spustí.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Lily Allen – rebelka, která si sáhla na dno
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies