Goyovy přízraky - Goya´s Ghosts

Tento dramatický příběh se odehrává v roce 1792, kdy Goya nastoupil na španělský královský dvůr jako dvorní malíř. Je založen na vztahu Goyi a jeho múzy Ines.Třetí zásadní postavou velkého dramatu je Goyův přítel, katolický mnich Lorenzo.

Fotografie ze snímku Goyovy přízraky

Goyovy přízraky - Goya's Ghosts - o čem toto drama je?

Příběh se odehrává v roce 1792, kdy Goya nastoupil na španělský královský dvůr jako dvorní malíř. Je založen na vztahu Goyi a jeho múzy Ines. Třetí zásadní postavou velkého dramatu je Goyův přítel, katolický mnich Lorenzo. V časech, kdy se Evropou jako morová nákaza šířila francouzská revoluce, posílila katolická církev ve Španělsku svou moc znovuobnovením inkvizice, což mělo zastrašit obyvatelstvo toužící po revoluci a absolutní nezávislosti na jakékoliv despotické autoritě.

V Goyově životě nastane velký zlom

Velký zlom v Goyově životě nastane, když je Ines obviněna z kacířství a po vykonstruovaném procesu na mnoho let uvězněna. Za vším stojí lstivý Goyův přítel Lorenzo, jehož city vůči Ines nebyly opětovány. Po mnoha letech se Goya seznamuje s dalším potenciálním objektem pro realizaci svého talentu, mladičkou prostitutkou Alicií. Až později zjistí, že je to dcera Ines.

 

Goya se dozvídá o znásilnění a pravdu o otci Alicii… Lorenzovi. Malíře Francisca Goyu, považovaného dnes za praotce moderního umění ztvární ve filmu Stellan Skarsgard (Piráti z Karibiku), katolického mnicha Lorenza si zahraje Javier Bardem (Hlas Moře, Collateral), zatímco Natalie Portman (Hvězdné války) si zahraje dvojroli; Goyovu múzu Ines a taktéž mladou dívku Aliciu.

Saul Zaentz a Miloš Forman

Producentem filmu je Saul Zaentz, který už s Milošem Formanem spolupracoval na oscarových filmech Amadeus a Přelet nad kukaččím hnízdem

Goyovy přízraky – základní informace o filmu

Scénář:

Miloš Forman a Jean-Claude Carrière

Kamera:

Javier Aguirresarobe

Hudba:

Varhan Orchestrovich Bauer, José Nieto

Režie:

Miloš Forman

Hrají:

Javier Bardem, Natalie Portman, Stellan Skarsgard, Randy Quaid, Craig Stevenson, Mabel Rivera, Unax Ugalde, Michael Lonsdale

Délka filmu:

106 minut

Přístupno:

od 15 let

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Záhadná úmrtí celebrit – 1. díl
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies