Google – co myslíte, sleduje i vás?

Google nabízí stále více služeb pro své uživatele. Díky výraznému postavení na vrcholu světových vyhledávačů si může dovolit větší investice a víc riskovat než ostatní...
Logo www stránek

Technika – hi-tech technologie dokáže zjistit veškeré vámi navštívené stránky

Google díky programu Google toolbar dokáže uchovat ve své databázi všechny stránky, které jste kdy navštívili. Nejedná se přitom o nedobrovolnou ztrátu soukromí nebo nedobrovolnou funkci spojenou s vyhledáváním na Googlu. Tuto službu si ve svém vyhledávači musíte povolit sami.

 

Díky tomu si pak nemusíte psát, ukládat ani jinak pamatovat adresy navštěvovaných stránek. Pokud si nepamatujete přímo název stránky, pomůže vám Google History, neboli historie navštívených stránek. Místo namáhání vlastní hlavy to rozhodně stojí za zkoušku.

Moderní styl ve veřejných rozhraních internetové sítě

Ze stále zlepšující se technologií roste i šíře možných a stále dostupnějších, dříve nadstandardních služeb. Vyhledávač bude nyní umět dle nově získaných informací o vámi navštěvovaných adresách poskytnout konkrétnější výsledky vyhledávání.

 

Bude pracovat s vaším přihlašovacím jménem a dle vámi vyhledávaných informací se vám bude snažit poskytnout konkrétnější věci než dřív.

Ochrana osobních údajů uživatelů

Zneužívání osobních údajů jednotlivých uživatelů by se dalo využít například k ovlivňování tématicky zaměřených reklam dle vámi vyhledávaných služeb. Takové počínání by se ovšem, bez vašeho osobního souhlasu, doposud nemělo nikde objevovat.

 

Jak už ale bylo řečeno, funkci historie, vyhledávaní a další služby s ní spojené, může každý uživatel využívat dle osobního uvážení. Bude Google sledovat i vás?

Technika a HiTech - další zajímavé články z rubriky

Stylové stojany na CD

Zajímavosti ze světa mobilů

Kvalitní fotoaparát v mobilu?

Domácí kino - zažijete neskutečnou podívanou

Záložní zdroje pro PC

Správný výběr vypalovačky

Historie mobilních telefonů

Paměťové karty do mobilních telefonů

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Top 10 nejšílenějších sportů na světě
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies