Fotbal má svého krále

Novinářskou anketu Zlatý míč pro nejlepšího českého hráče v této sezóně získal brankář londýnské Chelsea Petr Čech. Mezi trenéry trochu překvapivě triumfoval Vítězslav Lavička, kouč letošního mistra z Liberce.
Fotbalový brankář Petr Čech zachycen při pokřiku na ostatní spoluhráče

Fotbal - anktetu ovládl Čech

Brankář Petr Čech, který má za sebou další velmi vydařenou sezónu, se radoval z vítězství už při vyhlašování Fotbalisty roku. Toho volí trenéři a hráči v zimě. Tentokrát obdržel trofej věnovanou Klubem sportovních novinářů - Zlatý míč. Ten připadne tomu hráči, který nasbírá od fotbalových žurnalistů nejvíce hlasů z podzimního a jarního hlasování.

Fotbal - i na dalších místech reprezentanti

Druhé místo obhájil záložník Juventusu Pavel Nedvěd, přičemž mu k této příčce nejvíce pomohl zisk titulu v italské lize. Na třetím místě se usídlila čerstvá posila Arsenalu, Tomáš Rosický. Nešťastník Šmicer obsadil pátou pozici, když k více než tisicům bodům přidal za jaro pouze 47, a první z hráčů, kteří nepatří do výběru pro MS v Německu je na osmém místě útočník Heart of Middlothian Rudolf Skácel.

Fotbal - Lavička pokořil Brücknera

I když Karel Brückner má na svém kontě postup národního mužstva po dlouhých 16 letech, z vítězství mezi trenéry se radoval Vítězslav Lavička, strůjce mistrovské liberecké jízdy. Nástup nové trenérské generace potvrdil třetím místem Dušan Uhrin mladší. Ten v roli kouče Mladé Boleslavi přivedl svůj tým k historické účasti v předkole Ligy mistrů. Dalšími cenami byli v průběhu galavečera obdarováni objev sezony slávistický obránce Marek Suchý a nejlepší střelec uplynulého ročníku Gambrinus ligy Milan Ivana z týmu 1. FC Slovácko.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

S Teslou je sranda
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies